mandag 19. september 2011

Snakk om suksess(terte)

hei alle sammen. her kommer det en oppskrift på en kjent terte/kake som heter suksesskake. har ikke funnet ut sånn helt eksakt hvorfor det heter det, men jeg tror den heter suksessterte på grunn av at det altid blir en suksess. det går bare ikke an å ødelegge kaken, i så fall må du være ganske så god hvis du klarer å ødelegge denne terten. og i tilegg at det bestandig blir tatt godt i mot av gjester/familie/venner eller besteforeldre. det bestyr også at det er en suksess. kanskje vet du hvorfor det heter sukksessterte? i såfall ta kontakt.

men nok om det. her kommer sukksessterten:


 tertebunnen:

250 gr madler som finmales

250 gr melis (siktes i mandelmassen)

6 store eggehviter piskes stive

1 ts bakepulver


alt sammen blandes forsiktig sammen til en homogen masse. du kan velge om du vil ha en tykk bunn eller om du vil ha to bunner med fyll i midten og oppå. hvis du vil ha en tykk bunn lager du i en form på 22 cm men hvis du vil ha to tynne bunner fordeler du den homogene massen i to former på 22 cm. kaken stekes ved 175 grader i ca. 1/2 time.

når kaken på en måte har løsnet fra kanten øverst på formen er den ferdig. når du har tatt ut bunnen setter du den til avkjøling og starter på smørkremen.

Krem:

1 1/2 dl fløte

150 gr farin

6 eggeplommer

250 gr smør. (ikke soft margarin)

det første du mår gjøre er å ta fram en passe stor kasserolle. (ikke i aluminium). kok opp fløte og sukker til sukkeret har løst seg opp.

ta kasserollen av plata og tilsett eggeplommene og rør godt!

sett kasserollen tilbake på plata og rør til det tykner. (det tar ett halvt minutt ca.)
ta kasserollen av plata igjen. rør inn smøret i biter to om gangen helt til alt er smeltet/til du har en homogen masse.

sett kremen i kjøleskapet til dagen etter. neste dag er det bare å være kreativ! pynt gjerne med litt grobhakkede hasselnøtter eller pistasjenøtter. eller rett og slett raspet mørk sjokoladet. men selvfølgelig. du må ikke pynte den heller. den er like god naturell.

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

9 kommentarer:

 1. Blir så mye bedre når man lager den selv istedenfor de man får kjøpt fryst i butikken.

  SvarSlett
 2. helt enig! men den suksessterten du får kjøpt fra lierne bakeri smaker faktisk ikke så værst, men det som er hjemmelaget slår alle sammen dypt ned i støvlene! i tilegg er det jo så enkel en kake å lage! forresten tusen takk for kommentaren! det setter jeg stor pris på!

  SvarSlett
 3. Denne kaken skal jeg lage i dag, den ser kjempegod ut! :) Prøvd å strø med daimsjokolade? Deet er fantastisk godt! :)

  SvarSlett
 4. den ser god ut, og da smaker den godt også, forhåpentligvis! men jeg har ikke prøvd å strø over med daimsjokolade, men det også er sikkert kjempegodt!

  tusen hjertlig takk for kommentarene og for at dere i det hele tatt orker å ta turen innom bloggen min! det setter jeg stor pris på!

  God jul og godt nyttår!

  SvarSlett
 5. Denne bunnen ble altfor tykk i en 22cm form. Endte opp med å lage 2 kaker av den. Allikevel ble den veldig god! Foruten dette en veldig god oppskrift.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Da tror jeg nok ikke du har lest oppskriften nøye nok. Fordi der står det at du skal dele massen i 2 former og ikke en.

   Så bra at kaken falt i smak!

   Slett
 6. Fantastisk kake,og denne oppskriften er den beste av alle jeg har prøvd :)

  SvarSlett
 7. Hei! :)
  Er halvveis i kaka di nå (lagd kremen) ;)
  Men ville egentlig lage bare EN kake. Bare å bruke str. 30 eller noe da, kanskje..?

  SvarSlett
 8. Kjempegod kake! Men jeg undrer på hvorfor ordet HOMOGEN brukes ? Blir litt feil i mitt hode å bruke ENSARTET eller AV LIKE DELER i oppskriften, som ordet betyr ?!

  SvarSlett