lørdag 31. desember 2011

Verdens beste karamellpudding!

hei igjen alle sammen! først må jeg bare si god jul og godt nyttår! hver jul er dette en dessert vi bare må ha. det er faktisk tradisjon, hver eneste 1 juladag spiser hele familien dette til dessert! og det er jo så godt! her har dere oppskriften på verdens beste karamellpudding!

 ingredienser:
150 gr sukker, til bunnen av formen
10 dl fløtemelk (50/50 vikingmelk/fløte
1 stk vaniljestang
200 gr sukker
5 egg
4 eggeplommer

sett ovnen på 200 grader

1. smelt 150 gr sukker i en kjele til det blir gyllen brunt og ingen klumper. hell det i en brødform på ca 1,5-2 l og vend på formen sånn at hele bunnen blir dekket med karamell.
2. kok opp fløtemelken sammens med 200 gr sukker og vaniljestangen (skrap ut frøene av stangen før du har det i. ha i både stangen og frøene) og deretter avkjøl blandingen
3. sil først melken og deretter tilsett 5 egg og 4 eggeplommer og pisk det godt sammen! hell røren i brødformen og sett formen i en langpanne som er fylt med vann. sett det midt i ovnen og når du setter inn puddingen setter du med en gang ned temperaturen ned til 125 grader og steker den i 2 timer og 10 min. 
4. sett deretter puddingen til avkjøling med folie over. den bør helst stå kjølig i et døgn. men det går bra å lage den samme dagen også.


pisk kremfløte til luftig krem og tilsett den karamellsausen som er i bunnen når du velver ut puddingen. det er megagodt! anbefales på det sterkeste! 

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

3 kommentarer:

 1. Mmmm! Hvor mange personer er dette beregnet på? Vi blir 10 stk på julaften ;)

  Hilsen Monica i Sandefjord

  SvarSlett
 2. Hei Monica! Denne oppskriften er til en brødform. Vi var 4 i fjor på en pudding og det var igjen litt, så du kan godt doble porsjonen ja. Karamellpudding holder seg lenge i kjøleskapet også!

  Tusen takk for kommentaren!

  SvarSlett
 3. denne va knall goe :-) beste eg har smakt

  SvarSlett