lørdag 25. februar 2012

Gulasjsuppe!

hei verdens beste lesere! nå i disse kalde vinterdager, kan det være godt med en glod heit ungarsk gulasjsuppe. den er litt "spiss" i kantene, men ikke for sterk! og dette er en sånn rett du kan lage dobbel porsjon av, sånn at du bare kan varme det opp igjen neste dag, med litt mer vann og kanskje salt, hvis du har det travelt neste dag, så er dette perfekt! og det smaker jo så godt! vel, her har du oppskriften:ingredienser:
600 gr grytekjøtt eller kjøttdeig (elg/storfe)
2 gul løk
1/2 purreløk
2 rød paprika
3 STORE ss tomatpurè
3 kokte poteter
2 dl gul ris (kokt)
1 ss olje
1 ss smør
1 ts oregano
9 dl kjøttkraft (buljongterning)
2 ts paprikapulver
salt og nykvernet pepper

 skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm og brun det på alle sider i en gryte. når du har brunet kjøttet tilsetter du løk, purreløk, krydder og tomatpurè. la det steke i noen minutter, sånn at den "rå" smaken av tomatpurèen forsvinner. spe på med kraften og la det koke til kjøttet er mørt! hvis du bruker grytekjøtt, bør suppen koke i ca. 30 minutter. når det er igjen 10 minutter av koketiden tilsetter du de kokte potetene som du på forhånd har kuttet opp i passe store terninger. til slutt tilsetter du den kokte risen og smaker til suppen med salt og pepper, hvis det trengs!

server denne gloheite suppen med en dash rømme og for eksempel dette. det blir nesten et stort festmåltid hvis du i tilegg serverer et glass rødvin til!

tips: hvis du skipper potetene og risen, er dette noe for deg som går på lavkarbo!

1 kommentar: