lørdag 18. februar 2012

No knead bread (tranebær)

dette var godt! anbefaler dere å sette av en, til sammen to dager til dette brødet! det finns ikke enklere brød å lage enn dette! du lager deigen om kvelden, og steker det neste dag. da har du rykende ferskt brød til lunchen eller til suppen du har tenkt å spise til middag i dag. hvis du er på jobb kan du sette deigen før du drar på jobb, og steke det når du kommer hjem!


ingredienser:
500 gr hvetemel
100 gr lettkokte havregryn
                                                                  1 1/2 ts salt                                                                               
1/2 ts tørr gjær
1 ts sukker
100 gr tørkede tranebær
1 egg
kaldt vann


1. ha alt det tørre i en bolle og bland det godt
sammens med tranebærene.
2. visp sammen ett egg og tilsett vann
til det blir 4 dl.
3. bland det tørre og våte sammen til du
får en klissete deig. sett den til heving i 12-18 timer.
4. hvelv deigen ut på et bakepapir dekt med
hvetemel, sånn at deigen ikke setter seg fast.
5. "brett" deigen sammen et par ganger til den får en rund fasong, og snu deigen med brett siden ned. sett den bollen du hadde deigen i over deigen og la den etterheve i to timer til!
6. når det er igjen en halv time av hevingen setter du steikeovnen på 250 grader og sett inn gryten (med lokk) og la det stå til hevingen er ferdig!
7. ta på deg noen tykke grytevotter og ta ut gryten. hvelv deigen over i gryten med brett siden ned, ta på lokket og sett gryten inn i ovnen igjen og la det være der i 30 minutter.
8. skru varmen ned til 220 grader, ta av lokket på gryten og la det steke i 15 minutter, sånn at brødet får en gylden farge. avkjøl deretter brødet helt før du begynner å angripe det med brødkniven. hvis du angriper det mens det er varmt, kan det få en rå randt midt inni seg, og det vil vi vel ikke ha, eller?

server det for eksempel med smør og jarlsberg! eller bare spis det uten noen verdens ting ved siden av eller oppå! håper brødet ble vellykket!


vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
 ser det ikke godt ut?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar