torsdag 19. april 2012

Kjøttkaker av elg!

hei alle sammen! som jeg har nevnt tidligere her på bloggen, så har vi en haug med elgkjøtt i fryseren! massevis av steiker, kjøttdeig og wok-kjøtt! her i huset er vi ikke så veldig glad i det wok-kjøttet. og siden vi har over 10 pakker med det i fryseren så tok jeg opp 4 pakker i går for å tine de til neste dag! det wok kjøttet som vi ikke likte har nå blitt forandret til herlige viltkjøttkaker! det er kjempegodt! serveres for eksempel med kokt potet eller potetmos, kålstuing eller grønnerterstuing, kokt gulrot eller brokkoli! og of course må jo mormors kjøttkaker serveres med nyrørt tyttebærsyltetøy! her har du oppskriften:


ingredienser:
1 kg kjøttdeig av elg
1-2 ts salt
1/2 løk, finkuttet
1 ts svart pepper
3 knuste einebær
3 dl h-melk
2 egg
2 ss potetmel 

1. kjør først kjøttet i kjøkkenmaskinen sammen med saltet, til farsen blir seig. det gjør at den tar til seg enda mere væske! bruk en k-spade når du lager kjøttdeigen!
2. ha i de andre krydderne og potetmelet og bland det godt inn i farsen! spe deretter med egg og melk! ikke ha i all melken med en gang! ha først i eggene og deretter spe med melken til du får en passe tykk/tynn farse som er lett å arbeide med!
3. form kjøttkakene og stek de i stekepannen med margarin eller olje. legg de stekte kjøttkakene i en kasserolle og damp de ferdige der. ikke stek de i pannen til de er helt gjennomstekt. da blir de både tørre og alt for mye stekt!

server kjøttkakene med en god gammeldags brunsaus! gidder rett og slett ikke å skrive oppskriften på den, for jeg garanterer at du allerede kan lage det eller så finner du oppskriften en annen plass på nettet :-P men jeg kan komme med ett tips, og det er at du tilsetter 3 skiver brunost i sausen rett før servering! det setter prikken over ien på sausen! garanterer deg suksess hvis du tilsetter det!

og å koke poteter og gulrøtter kan du sikkert! og grønnerterstuing finner du i toros sortemanger! 

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar: