tirsdag 5. februar 2013

Norges beste vafler!

hei! nå er det jammen meg en god stund siden jeg blogget! det er som tidligere på grunn av skole. det er så travelt vettu å gå vg2 kokk og servitørfag! denne uken hadde vi 2 rapporter. en rapport der vi skulle analysere vårt eget kosthold ved hjelp av det snedige programmet Mat på data! der skulle vi skrive om vitaminene A,B,C,D, mineralene kalsium og jern og kalorier, karbohydrater, fett og protein.

 i tillegg hadde vi en megastor rapport som skulle være om min praksisplass og hvordan/hva jeg driver med der. så har vi hatt to prøver denne uken. en om mikrobiologi og en om politikk og til slutt en powerpoint presentasjon om "my furure proffesion" og til slutt men ikke minst så fikk jeg så skryt av læreren når hun "leste" gjennom kostholdet mitt at jeg ble ekstra lærer og måtte hjelpe de andre som ikke var ferdig, men det syns jeg var kjempegøy!

 ikke for å skryte, men rapporten om praksisen min ble en 5 og prøven om mikrobiologi med ca. 50 spørsmål ble en 4! jeg er så fornøyd at jeg har lyst til å rope! dette skoleåret fikk jeg min første 6 også! og nå får jeg beskjed om at jeg har løst "loggnøkkelen" det har resultert i 3 seksere i det siste. og den store nøkkelen er: hva, hvordan og ikke minst HVORFOR det er hvorfor som får deg opp på 5 og 6er nivå! men nok om det! grunnen til at DU leser dette er jo kun fordi at du sikler etter oppskriften på Norges beste vafler! jeg syns i hvert fall det og jeg kan love deg at hvis du tester ut oppskriften vil du garantert falle for denne oppskriften, så "give it a try!"

Ingredienser:
2 egg
3 dl skummet kulturmelk
3 dl melk
1 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker/essens
1 ts malt kardemomme (kan sløyfes)
350 g siktet hvetemel
100 g smeltet smør (avkjølt)

1. ha alle ingrediensene i en bolle og visp til en glatt røre! thats it! tror faktisk at Norges beste vafler også er Norges enkleste vafler!
2. stek vaflene gylden brune i vaffeljernet. hvis du har et relativt nytt jern trenger du ikke å smøre med smør, siden røren inneholder det.

Server disse nydelige vaflene med rømme og eventuelt syltetøy! jeg personlig liker kun rømme på vaflene siden de er ganske så søte i seg selv, og hvis jeg virkelig skal slå på stortromma så pisker jeg rømmen før servering på akkurat samme måte som jeg pisker kremfløte, men ikke pisk for lenge! da vil du ende opp med nydelig setersmør!

håper det smaker!

Vennlig hilsen Olav!

1 kommentar:

  1. Gratulerer med flotte karakterer! Stå på! :)

    SvarSlett