lørdag 5. mars 2011

Hjemmelaget knekkebrød!


det du trenger er:
3 dl sammalt rug grov
3 dl lettkokt havregryn
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann

1. bland alt av ingredienser sammen til en tynn røre.
2. dekk to stekebrett med bakepapir.
3. sett røra på kjøkkenbenken i en halv time.
4. fordel blandingen på de to brettene og bre blandingen utover med en slikkepott, til du får et jevn, tynt lag.
5. del inn i ruter med slikkepotten og sett de inn i ovnen som er stit inn på varmluft, 185 grader i ca 40 min.
6. still ned ovnen til hundre grader, del knekkebrødene og legg de på en rist uten bakepapir i ovnen i ca 50 min/ til de har blit sprø. det er viktig at de avkjøles helt, før du legger de i en tett boks.

disse knekkebrødene er kjempegode med en skive brunost eller brie med blåbærsyltettøy på. det høres kanskje rart ut, men det smaker vidunderlig godt!!!

blogges, Olasva
4 kommentarer:

 1. Godt med smør på.Veldig godt med brie/camembert og blåbærsyltetøy.Veldig godt med laks i olje....

  SvarSlett
 2. Dette er nok ikke lavkarbo min venn. Hverken havregryn eller sammalt rug kan benyttes. Ser også at du har oppskrifter som inneholder maizenna og melk. Ingen av de bør brukes på lavkarbo.

  SvarSlett
 3. hei! jeg vet at ikke sammalt rug kan benyttes på lavkarbo. men jeg har no spist havregrøt når jeg har gått på lavkarbo, og har i tilegg lest at man kan bruke havregryn! men det finnes sikkert mange forskjellige varianter av lavkarbo kosten også. maizenna er bare for å få det tykkere, så da er det bare å sløyfe det, hvis du går på lavkarbo. litt melk går også greit å bruke. det er ikke der man får i seg mest karbohydrater. og man kan faktisk spise 20 gr karbohydrater når man går på lavkarbo, og enda komme i ketose!

  SvarSlett
 4. Hva er lavkarbo egentlig da ? JO å redusere inntaket av karbohydrater.Det finnes forskjellige nivåer i dette kostholdet.Det er bare å bruke det nivået du er overbevisst om passer for deg :)ALLE er enige om at det er sunt å kutte ut hvitt mel og sukker.
  Du har en veldig fin blogg ! Bare fortsett å blogg ;)

  SvarSlett