tirsdag 29. mars 2011

lavkarbo-pizza!

når jeg fikk høre om denne oppskriften, tenkte jeg med en gang at dette kan jo ikke smake godt! en pizza uten mel! men hvis man går på lavkarbo og ikke kan spise karbohydrater er denne pizzaen en grei erstatning. det smaker jo selvfølgelig ikke like godt som hjemmelaget pizza, men det er bedre enn ingenting! men nokk om det! her er oppskriften:

Denne bunnen inneholder totalt kun 2,9 gr. karbo.

150 gr cottage cheese
ca 70 gr revet gulost
3 stk egg
Salt, pepper og annet krydder etter smak

Skill eggeplomme og hvite, og pisk til eggehvitene med litt salt. Bland eggeplommene med cottage cheese?en og krydder. Mos det med en stavmixer eller klem det glatt med en skje. Ha i osten og eggeplommebalndinge forsiktig oppi eggehvitene, og bland det forsiktig sammen. Ikke rør hardt.

Fordel deigrøren jevnt utover på et bakepapir, og sett det inn i ovnen i 20-30 min på ca. 180 til 200 grader. Legg den over på en rist med undersiden opp slik at den får kjølt seg ned sånn at undersiden av bunnen ikke blir så fuktig.

Ha deretter på pizzasaus, ost og fyll etter at bunnen er ferdig stekt, og stek den videre til osten smelter og får en gylden farge.

1 kommentar:

  1. Har du prøvd dette selv?
    Lurte om det var noen spesielle ting eg måtte se etter for å få det til ikkje å bare dette fra hverandre? Har ikkje prøvd sjøl enda, men bar noen litt bange anelser :P

    SvarSlett