søndag 16. oktober 2011

No knead cinnamon and raisin bread (etterkommeren av det tradisjonelle julebrødet)

hei alle sammen. nå kommer det en oppskrift på no knead bread (ikke knadd brød!) denne gangen er det nok ikke noe "matpakkebrød" dette brødet passer best med litt smør og brunost til ettermiddagskaffen, eller til en kopp med rykende varm chilikakao som du finner oppskrift på HER. uansett, her kommer oppskriften om du vil eller ikke.

førs må jeg bare vise dere hvordan resultatet blir. ser det ikke bare helt fantastisk ut?


du trenger:

500 gr hvetemel
4 ss sukker
1/2 ts salt
3 dl rosiner
1 1/2 ts tørr gjær
3 ts kanel
2 egg
melk


1. hvis du aldri har laget no knead bread før, anbefaler jeg deg å ta en titt på DENNE videoen som er laget av matbloggen mat på bordet.

2. bland alle de tørre ingrediensene kjapt sammen i en bakebolle. tilsett rosiner og bland det inn.
3. pisk sammen to egg og ha det i et desilitermål. fyll på med melk til det når 4 dl. 
4. bland til slutt inn væsken i melet og rør det hele sammen til en ganske så "løs" deig. DEN SKAL IKKE KNAS!. dekk bakebollen med plast og sett den til heving i 12-18 timer.
5. når det har gått mellom 12-18 timer tar du å legger et bakeark på benken og drysser på masse hvetemel på grunn av at deigen er ganske så løs. 
6. flat deigen ut og "brett" den inn et par ganger og snu den med brettsidene ned. sett over bakebollen og etterhev i to timer. i de siste 30 minuttene av hevetiden setter du ovnen på 250 grader og setter inn en støpejernsgryte eller for å si det enkel, en rund form med lokk som tåler høy varme. 
7. ta ut formen og legg deigen i. sett på lokket og inn i ovnen med det. sett timeren på 30 minutter. etter det tar du å setter ned varmen til 220 grader og steker det i 10 min uten lokk for å få litt farge.
8. det er kjempeviktig at du ikke skjærer i brødet før det er blitt helt avkjølt! 

Håper det smaker!
 denne formen passer helt perfekt!


jeg serverer det kun med litt soft light på. men det er sikkert ikke så dumt med  en skive brunost heller.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar