onsdag 19. oktober 2011

Prøveeksamen!

hei alle sammen! da har jeg endelig gjennomført enda en prøveeksamen. og det gikk kjempebra! på eksamen skal en som skal utdanne seg til restaurant kokk lage forrett, hovedrett og dessert på kun to timer! på prøveeksamen vi hadde i dag fikk vi velge mellom forrett og hovedrett eller hovedrett og dessert. jeg valgte hovedrett og dessert, på grunn av at jeg syns desserten setter mere preg på et måltid enn en forrett gjør. man kan på en måte være mer kreativ med en dessert. uansett, her kommer menyen:

hovedrett:
helstekt lammelår med nøttepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rødvinsaus

dessert:
fransk konfekt kake med friske jordbær, hjemmelaget vaniljeis og en kvaste med sitronmelisse

høres ikke det bra ut, så tror jeg at jeg må slutte som kokk umiddelbart! det smakte bare helt vidunderlig godt! spesielt rødvinsausen satt prikken over i`en på hovedretten i hvertfall. 
kaken var VELDIG mektig, men den var så "soft" at den smeltet på tunga! så for å si det sånn, så ble det ikke noen giga stykker på hver tallerken nei. det hadde jo vært en katastrofe. da hadde jeg sakt stakkars lærere. de skulle jo smake/spise to hovedretter, to desserter og to kaker som ei som skal utdanne seg til konditor hadde baket. de kakene var heller ikke akkurat "lette" snickerskake og mørk sjokoladekake toppet med melis.
så jeg tror i hvertfall lærerne ikke akkurat er sulten når de kommer hjem. i tilegg smakte de på en gulrotkake med smørkrem som en annen jente bakte på skolen i dag.bah!!!

tilbakemeldingene jeg fikk var at maten var kjempegod! jeg hadde det litt for rotete rundt meg og jeg rensket ikke gulroten som jeg brukte i krafta. men jeg har lært at man ikke trenger å renske gulrota som skal brukes til å koke kraft på grunn av at den ikke skal spises og at skallet også gir mye smak til krafta. men det er bare bagateller! 


hvis dere absoulutt må ha oppskriftene, er det bare å sende meg en mail eller å kun legge igjen en kommentar i feltet under her. håper dere likte menyvalget mitt og at dette innlegget ikke bare var noe viss vass! blogges!vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!


3 kommentarer:

 1. Dette hørtes fantastisk ut! Mmmm, vil gjerne smake....,
  Bruker du hasselnøtter i potetene? Vil gjerne vite mer... Hege

  SvarSlett
 2. hei. for det første må jeg bare si at det smaker helt vidunderlig. nøttepoteter er jo runde små kuler som man tar ut med et spesielt jern og deretter blansjerer de litt og steker de i pannen med godt krydder. men jeg hadde firkantede og ikke runde på grunn av at jeg ikke hadde tid til å lage de runde og da ville det også ha blitt mye svinn. men jeg bruker ikke hasselnøtter, men det hørtes ikke så dumt ut med litt finhakkede nøtter sammens med potetene i pannen. forresten tusen hjertelig takk for kommentaren. det setter jeg stor pris på!

  SvarSlett
 3. Dette hørtes nydelig ut og hadde satt enormt stor pris på oppskrifter og fremgangsmåte! Ble sulten bare av å lese menyen :)

  SvarSlett