lørdag 17. desember 2011

årets ingefærøl!

hei igjen alle sammen! da var jeg her igjen med nok et nytt blogg innlegg. denne gangen kommer det en oppskrift på det ingefærølet som skal drikkes her i julen. kanskje blir det drukket hjemme hos deg/dere også? men da bør du skynde deg, hvis du vil ha det ferdig til julaften. oppskriften fant jeg på klikk.no, men jeg gjorde den til min egen. uansett om du vil eller ikke, her kommer oppskriften:

ingredienser/materialer/utstyr:
1 brusflaske (1,5 L)
rivjern
sitruspresse
1 ss
1 ts
en trakt
1 kniv

1 ss finraspet fersk ingefær
saften av en sitron
1,5 dl sukker
3 små dråper sukkerkulør
litt under 1,5 liter friskt vann
0,25 ts blå tørrgjær


1. bruk trakten til å få sukkeret og gjæra ned i flasken, og deretter rist på flaska til det er godt blandet.
2. skvis ut all saften av sitronen og tilsett den raspede ingefæren og sukkerkulør i sitronsaften og rør rundt til det er godt blandet. deretter hell blandingen over på flasken.
3. fyll etter med vann på flasken til det er ca 3 cm klaring, sånn at det ikke skummer over når du åpner den.
4. rist på flasken helt til alt sukkeret på bunnen er oppløst. etter du tror du har ristet nok, sett den på kjøkkenbenken i noen minutter, og da ser du om det er igjen mere sukker i bunnen. så hvis du fortsatt ser sukker, er det bare å fortsette å riste til det er oppløst. 
5. sett flasken lunt i 1-2 døgn. (når flasken har blitt så hard at du bare klarer å klemme inn noen få millimeter, er den ferdig gjæra.) deretter setter du flasken i kjøleskapet i ett døgn for å stoppe gjæringen. (det er viktig å stoppe gjæringen, hvis du åpner den før den har stått ett døgn i kjøleskapet vil det "eksplodere"!!!) men etter ett døgn i kjøleskapet er det bare å prøvesmake, eller drikke opp alt sammen før jul, hvis du vil. det er opp til deg :-P

hvis du har gjort alt riktig, i hvertfall med sukkerkuløren skal fargen være slik:håper det smaker

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!


3 kommentarer:

  1. Hvordan blir det med kullsyren? Digger bloggen din!!!

    SvarSlett
  2. det blir ikke like mye kullsyre som i vanlig brus, men det blir jo som øl, når det gjelder kullsyre. kanskje litt mindre enn øl. tusen hjertlig takk for kommentaren!

    SvarSlett
  3. Bare lurer på en ting. Inneholder ingefærøl etter denne oppskriften alkohol? I så fall ca. hvor mange prosent?

    SvarSlett