fredag 13. januar 2012

Trening, trening og atter trening!

hei igjen alle sammen! nå er jeg endelig tilbake med et nytt blogginnlegg! det føles godt! har jo vært så travelt her jeg oppholder meg for tiden vøtttø så jeg har rett og slett ikke hadd tid til å holde dere opdatert om hvordan det går med meg her, med å endre livsstilen min.

det går bare helt topp med meg. of course kjenner jeg på kroppen at jeg har beveget meg mye mye mere enn det jeg gjorde før. her er det jo ca en times tid i bassenget hver dag, hvor vi trener mest styrke, men også litt kondisjon. i tilegg driver vi med spinning, styrketrening i en liten fysiohall og forskjellige aktiviteter i en litt større hall. ellers så er det staver til utlån her, så det blir en del gåing ute i skog og mark. det er en stor skog rett bak bygget her med flere tur løyper fra 500 meter til 5-7 kilometer. vi har også tilgang til en 3D mølle, trimsykler og noen få apparater.

i tillegg har vi en del undervisning her. vi blir undervist i kosthold of course, veldig mye om å sette seg mål og om tiden etter operasjonen. neste uke skal vi også ha en gruppesamtale med en psykolog. unde3rvisningsrommet ligger faktisk nede i kjelleren her. det er ikke et helt vanlig rom. det er faktisk et bomberom. så der nede er vi nok trygge for både sukkerbomber, kaloribomber og andre bomber!
vi har fått en lekse som vi må gjennomføre i løpet av helgen, og det er å sette oss et drømmemål som vi brenner for, og flere små mål som man skal gjennomføre for å komme seg til tops og gjennomføre drømmemålet, og det skal være noe vi brenner for! akkurat det sliter jeg med. har tenkt og tenkt på det, men jeg finner ikke ut noe, men jeg har funnet ut at jeg har en ganske så stor IQ, så jeg tror jeg skal klare å finne meg et mål!

når det er snakk om snacks her for meg i hvertfall, så er det cherrytomater det går i, og det er jo så godt!


og dette da! det er jo nesten enda bedre!så det går utmerket bra med meg her! det er jo selvfølgelig ikke den beste maten man får her, men jeg syns faktisk at en del av det vi får er veldig godt! jeg kan jo forresten fortelle dere litt om kostholdet her.

Frokost: til frokost får vi en shake med enten sjokolade eller jordbærsmak, 3 tabletter (omega 3 og vitamineral) i tilegg kan vi drikke så mye vann vi vil og kaffe og te uten sukker og melk!

lunch: 2 grove knekkebrød, ett med 22 gr fiskepålegg, og ett med 22 gr mager smøreost eller cottage cheese, så mye "pynt" (grønnsaker) som vi bare orker. man skal dekke knekkebrødet med så mye pynt at man ikke ser pålegget. vi får to fat med porsjonsskåler med pålegg og haugevis med pynt. det høres jo greit ut, men all pynten på fatene skal være borte når måltidet er over. hvis det er tomt får vi en ekstra "gulrot". sånn som i går fikk vi litt dressing på salaten. i tillegg må vi drikke enten ett glass med skummet melk, eller naturell biola.

middag: til middag får vi et stort fat med forskjellige kokte eller wokede grønnsaker, dere aner ikke hvor mye grønnsaker vi får til dette måltidet! hele tallerkenen er dekt med grønnsaker, og det er en topp på haugen også! i tillegg til berget med grønnsaker får vi en cambridge pulver suppe som smaker "crap" men vi må spise det opp for å få i oss alle vitaminene vi må ha! her også må vi drikke så mye vann vi klarer! vi skal nemmelig få i oss 3,5 liter vann hver dag! ja du leste riktig!!! skulle nesten tru de prøver å drukne oss her! her også kan vi drikke kaffe eller te uten sukker eller melk/fløte.

kveldsmat: til kveldsmat får vi to grove knekkebrød, der må vi spise ett knekkebrød med 22 gr kjøttpålegg, og på det andre får vi ta hva vil vil/det som vi får servert! her også får vi to store berg med "pynt" som skal spises opp! 

hver dag får vi også en "godtepose" som består av en frukt og opdelt gulrot, kålrot, reddik, blomkål o.s.v.


så nå¨vet dere at det er ikke akkurat noen gourmet mat vi får her, men jeg syns 22 gr pålegg på ett knekkebrød er ganske mye jeg. når det gjelder kjøtt, så er det en skive skinke, men når det gjelder smøreosten for eksempel så blir det et tykt lag, så jeg pleier ikke å ta alt. 

og til hver kveldsmat får vi en skål med enten råkost eller salat. den også må spises opp i løpet av kvelden! å det er ikke en liten skål! det er snakk om store mengder! 

det høres kanskje litt komisk ut, men hun som er sjefen for kostholdet vårt her og de andre kokkene her på huset, setter skittenkoppene på kjøkkenbenken til neste dag sånn at de kan se om vi har vært flinke til å spise opp mate vår. 


sånn. nå håper jeg du vet litt mere om hvordan jeg har det her, og at du vet at jeg sulter ikke i hjel her, men jeg må innrømme at jeg er litt sulten innimellom!Tusen hjertelig takk for at du orket å lese alt dette skrapet!


Vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!


4 kommentarer:

 1. Tusen takk olav,de va arti og lese blogginnlegget ditt,håper du får tid til og skrive mere,du e superflink,hels mamma.

  SvarSlett
 2. Det ser ut som du har kommentert,men de e ho farmor.

  SvarSlett
 3. Du e jo kjæmpeflink :) Lykke te videre!

  SvarSlett
 4. Godt å få lufte tankene iblant.
  Lykke til!

  SvarSlett