torsdag 2. februar 2012

Ingers rugbrød!

hei verdens beste lesere! i dag har jeg kjøpt meg en oppskriftsperm her ifra. den inneholder mat med lite sukker/kalorier og mat med lite fett. av denne brødoppskriften får du 3 brød, hvis du bruker 2-liters former og 4 brød hvis du bruker 1,5-liters former!


ingredienser:
1,3 kg sammalt hvete grov/fin
200 gr sammalt rug
200 helkorn hvete
75 gr gjær (1,5 pose med tørrgjær)
2 ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann (eller 1 liter surmelk og 8 dl vann)
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner

hvis du har alle disse ingrediensene i hus kan du lage dette herlige brødet:
bland alt det tørre. løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt sammen. den blir ganske så løs, men det skal den være, så ikke få sammenbrudd på grunn av det! forhev så deigen i 1 time, slå den ned og hev den i 30 minutter til. slå deigen ned igjen og hell/spa den løse deigen over i smurte former, gjerne med formfett. skal ikke etterheves, så sett de i ovnen på 220 grader (200 grader varmluft) og stek de i underkant av en time. håper det ble vellykket bakst og at det smakte godt! 

ellers går det bare bra med meg, her oppe på "haugen"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar