søndag 26. februar 2012

Klassisk rullekake!

dette er kaken for deg som plutselig får besøk og ikke har en eneste sukkerbit en gang å servere til kaffen! det tar ikke en halvtime å lage denne kaken en gang! den skal jo bare steke i 5 minutter, og røren lager du kanskje sånn ca. på 10 min. så det tar sånn ca 20 min, fra denne kaken kun var tenkt på til den står på kaffe bordet! og den smaker jo bare helt fantastisk godt! vell, du begynner vell å bli utålmodig, så her er oppskriften:


ingredienser:
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 dl melk
fyll:
2 dl stivt syltetøy (jeg brukte bringebær)

1. smør en langpanne på 30x40 cm godt, eller kle den med bakepapir. (jeg anbefaler bakepapir)
2. visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland sammen mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen. vend det deretter forsiktig inn med en slikkepott. IKKE RØR FOR MYE!!!! da går all luften ut. og det er luften som gjør kaken så saftig!! så rør minst mulig! tilsett melken og bland den forsiktig inn. bre røren utover langpannen. prøv å få det så jevnt som mulig. 
3. stek kaken midt i ovnen på 250 grader i ca. 5 minutter.
4. ta ut kaken og hvelv den over på et sukkret bakepapir. riv forsiktig av bakepapiret fra kaken og smør på 2 dl stivt syltetøy. helt ut i kantene. så er det bare å rulle den sammen. når du er ferdig med å rulle, legger du den med kanten ned og lar den hvile i noen få minutter! 
5. skjær den i passende store skiver og server med en kopp rykende varm kaffe!

dette må være den enkleste kaken i hele verden! den er super enkel å lage!vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar:

  1. Har ikke fått til rullekake før om åra men tror jeg skal gjøre et nytt forsøk

    SvarSlett