mandag 27. februar 2012

Luftig sukkerbrød!

hei alle sammen! i dag trodde jeg at jeg skulle få fnatt! jeg kjedet meg noe så sinnsykt! så da var det bare å finne fram kenwooden og slikkepotten og begynne å bake! i går var jeg å kjøpte meg en ny kokebok, igjen. denne gangen kjøpte jeg denne kokeboken! og der fant jeg blandt de andre 1000 oppskriftene en oppskrift på sukkerbrød! jeg hadde aldri sett en lignende oppskrift som det! så da måtte jeg bare prøve meg på den! og det ble da vell luftig! har aldri fått til et så luftig sukkerbrød før! kanskje de har rett i at de gamle oppskriftene fra før i tiden er best? ikke vet jeg! men denne er den beste oppskriften på sukkerbrød ever! uansett om du vil eller ikke! her kommer oppskriften:

 ingredienser:
5 egg (romtempererte)
260 g sukker
1/2 dl vann
200 g hvetemel
5 ts bakepulver

1. visp egg og sukker til mega luftig eggedosis! pisk den til du ikke lengre kjenne sukkerkornene i bunnen og kan skrive ole med vispen. hvis o fortsatt står når du har skrevet e er eggedosisen din ferdig! 
2. visp inn vannet og sikt i hvetemelet som du på forhånd har blandet med bakepulveret. ikke bruk mixern når du blander inn melet!!! vend det forsiktig inn med en slikkepott! hell røren i en smurt springform på 28 cm i diameter! stek kaken nederste rille i ovnen på 150 grader i 45 minutter!
3. ta kaken ut av ovnen, forsiktig og sett den på en rist. ikke rør kaken før den er helt kald! den vil falle sammen hvis du tar kaken ut av formen mens den er varm. denne kaken er tåler utmerket å fryses, men ikke alt for lenge. men den smaker som alle andre kaker best når den er fersk! 

eksempel på fyll til bløtkaka:

krem
jordbærpurè
skivede bananer
1. pisk krem av fløten og tilsett purèen i kremen.
2. del sukkerbrødet i 2 eller 3. det kommer helt ann på hvor modig du er og hvor stø du er på hånda!
3. dynk brødet først med villa farris eller melk/fløte. spre utover et lag med jordbærkremen og legg skiver med banan tett i tett over. legg på neste brød, dynk og smør med krem og legg på bananer. legg så på toppen og dekk hele kaken med vanlig krem! 
4. nå er det bare fantasien som stopper deg! ta for eksempel litt krem i en sprøytepose og lag border rundt kaken og pynt med friske jordbær og høvlet sjokolade på toppen!

håper kaken din ble vellykket og at du liker det jeg blogger om her på bloggen min!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

5 kommentarer:

 1. Ah, den kokeboken har jeg også, men min er fra 1935. :)
  Min erfaring med sukkerbrød er å halvblande mel og potetmel for et luftig resultat. Dernest å ikke smøre sidene på kakeformen for å holde best mulig på fasongen.
  http://smakebiten.com/2011/05/01/grunnoppskrift-pa-sukkerbr%c3%b8d/

  Så nå går det i baking hos deg for å friste dem rundt deg? Hihi... Kos deg med bakingen!

  SvarSlett
 2. det var en fantastisk fin kokebok! jeg kjøpte den på det såkalte mammut salget som går nå i disse dager! den koster til vanlig 559 kroner. jeg fikk den for 179 kroner! jeg også har bestandig brukt det i sukkerbrødet, men jeg måtte bare teste ut denne oppskriften!

  ja, nei de andre her i huset er bare happy de. i går bakte jeg både rullekake og banankake! rullekaken ble borte, men jeg klarte å få halve banankaken i sikkerhet før de spiste opp den også! men sukkerbrødet er til en bestilling. så nå lurer jeg bare på hva jeg skal ta for et sukkerbrød på 28 cm i diameter!

  tusen takk for at du leser bloggen min! det setter jeg stor pris på! og ikke minst at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! tusen takk!!!

  SvarSlett
 3. Sjekk litt priser på nettet angående kake. De kakene jeg har solgt, som regel marsipankaker, på 28 har jeg tatt mellom 400 og 500 for. Alt etter hvordan de har vært pyntet.

  Det finner du også eksempler på i bloggen min, under Kakegalleriet.

  Jeg syns det er en imponerende blogg du har, og jeg ble rimelig paff da jeg så alderen din! Så jeg sjekker innom i blant. Og kommentarer gir jo tilbakemelding på at man blir sett, ikke sant?
  Ha en fortsatt flott bake-uke!

  SvarSlett
 4. Beklager men det sukkerbrødet der smakte helt forjævlig sammenlignet med mange andre sukkerbrød jeg har smakt.. kan ha noe med FEM ts bakepulver å gjøre.

  Kommer til å kjøre på butikken og kjøpe sukkerbrød istedet faktisk.

  Men men, det var verdt et forsøk når du skrøyt den så høyt opp i skyene

  SvarSlett
 5. Smaken er som baken, delt i to!

  noen liker det og andre liker det ikke. det var synd sukkerbrødet ikke falt i smak. men man baker jo heller ikke et sukkerbrød for å smake på om det duger til en bløtkake for så å lage den. da blir jo ikke bløtkaka fin, så jeg lurer på hvorfor du i det hele tatt bakte det? var det kun for å bevise at det smakte helt for jævelig og at du kunne skryte av det her? for det syns jeg var veldig unødvendig!!

  og at du "faktisk" dro å kjøpte sukkerbrød i butikken istede bryr ikke meg, fordi det smaker jo i hvertfall helt forjævlig spør du meg!!

  ha en fortsatt fin dag og håper kaken din ble bedre med et ferdigkjøpt sukkerbrød!!

  SvarSlett