mandag 5. mars 2012

Hjemmelaget naanbrød!

dette er såååå mye bedre enn de "naanbrødene" du kjøper på butikken! de fra butikken har ikke sprø skorpe, ikke like luftig som hjemmelaget og ikke minst så er de super seige! og proppfull av både E-stoffer og usunt fett! så nei, nå er det bare å komnme i gang med bakingen! her er oppskriften:

ingredienser:
450 g hvetemel
2 ts farin
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 egg
2 1/2 dl melk
2 ss nøytral olje

1. sikt alt det tørre i en passe stor bakebolle. rør sammen egg og melk, og hell det over melblandingen. rør/kna til du får en smidig og elastisk deig! hvelv deigen utpå kjøkkenbenken og kna den i ca. 4-5 minutter. lag en "grop" i deigen og hell 2 ss olje i den "gropen" og kna det godt inn i deigen. bruk bare mer mel om det klistrer! pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i 1 time! 


2. del deigen opp i 8 like store emner. trill hvert emne til en bolle og pakk emnene inn i plastfolie og la de hvile i 10 min. kjevle ut hvert emne til en ganske så tynn leiv, men ikke for tynn da vil brødet bli hardt og tørt!         dekk en langpanne med aiminiumsfolie og pensle det med olje. sett pannen inn i ovnen som du skrur opp til 250 grader (grill funksjonen) og venter til ovnen har gått opp! stek ett og ett brød om gangen. legg forsiktig leiven inn i ovnen og la det steke til brødet svulmer opp og blir gyllen brun! snu deretter brødet og stek i noen få minutter til det dannes brune flekker. med en gang brødet er ute av ovnen, pensler du brødet rikelig med en god olivenolje, eller smør om du ikke er på slankern! forsett sånn til du er tom for leiver. mens du steker de legger du de ferdigstekte inn i et kjøkkenhåndkle!

naan brød er indisk og kommer opprinnelig fra nord-india! det passer perfekt til for eksempel klassikeren tikka masala og korma som også kommer fra india! kan også serveres ved grillmat eller rett og slett med ett glass matyoghurt og en god hjemmelaget chutny! det er kjempegodt. da kan man dyppe brødet i de forskjellige dressingene! i india bruker de jo naan brødet i stedet for kniv og gaffel. spesielt til gryteretter og lignende.

håper det både smaker og lukter godt!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar:

  1. Denne oppskriften er helt fantastisk!
    Jeg laget denne for noen månter siden, og jeg har letet i 15 minutter for å finne den igjen! Passer perfekt til tandoori-kylling ;D
    Skal lage nå :P

    SvarSlett