fredag 2. mars 2012

"Karbis ala eifeltårnet!"

hallo! verdens beste lesere! dette er en middag som kanskje krever litt tid, men ikke så veldig lang tid. siden du må lage farse fra bunnen av tar det litt tid, men jeg tror faktisk jeg brukte kun 40 minutter fra je startet til maten var lagt opp! og disse karbissene (karbonadene) smaker jo så mye bedre enn de feite og tørre karbissene fra gilde! du må bare prøve det! anbfales! du lurer kanskje på hvorfor jeg har kalt retten for "karbis ala eifeltårnet" men du skjønner hvorfor, hvis du tar en titt lengre ned på siden her!ingredienser:
400 gr kjøttdeig (storfe)
salt¨
pepper
10 g potetmel
1/2 løk, finkuttet
1/2 ts muskatnøtt
1 dl kald lett melk

mandelpoteter
1 dl fløte
3 ss smør
salt
pepper
tørket eller fersk persille

1 gul løk (tynne skiver)
1-2 friske tomater i skiver
1 skive brød

1. ha kjøttdeigen i foodprossesoren og tilsett saltet. kjør farsen til saltet har blandet seg godt inn. h i det andre krydderet, potetmelet og løken og kjør det til det er godt blandet! spe tilslutt med melken til du får en passe tykk farse! lag runde kaker på ca. 90 gr og flat de ut til de ser ut som karbonader. før du steker alle sammen steker du en "prøvekake" for å smake om du trenger mer krydder/salt. legg de ferdigstekte karbonadene i pannen igjen, tilsett litt vann, kok opp og sett på lokk. da er de garantert gjennomstekte!
2. skrell og del potetene i biter og kok de møre. renn av vannet og mos potetene med fløte, smør, salt og pepper! ¨
3. rist brødskiven i stekepannen til skiva blir crispy og lysebrunt! legg først brødskiva  på fatet, ha på en klatt med potetmos, dryss over tørket persille, legg på karbissen løken og til slutt to skiver med tomat! topp eventuelt med litt mer persille!

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar