søndag 15. april 2012

Smarties sjokoladekake (med jordbær og banan)

Hallo alle sammen! her kommer nok en oppskrift på en kake som vi bakte til min søsters bursdag! dette må jo bli en innertier for de yngre i hvertfall, med både banan, sjokolade,sjokolade og mer sjokolade! søtt og godt! og ikke minst massevis av smarties og kvikklunch! her har dere oppskriften:


ingredienser:
bunn:
200 g smør
3 dl sukker
3 egg 
5 dl mel
1 dl kakao pulver
1 ts. bakepulver
2 ts. vanilje sukker
1 ts. natron
1 ts. salt
2 dl vann
1 dl rømme

til pyntingen.
smarties/nonstop
kvikklunch
friske jordbær
banan

1. sett stekeovnen på 175 grader. milks smør og sukker til det er hvitt og luftig som krem. tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg!
2. bland sammen kakao og det varme vannet. tilsett alt det andre tørre og bland det inn i smørblandingen med en slikkepott! tilsett deretter rømme og kakaoblandingen og bland alt godt sammen.
3. hell røren i en springform (24 cm diameter) og stek den i 40-50 minutter nederst i ovnen.
avkjøl kaken helt før du i det hele tatt rører den!

sjokoladefrosting:
25 g kakao
1/2 dl kokt vann
340 g usaltet smør
60 g melis
litt salt
450 g smeltet sjokolade som avkjøles

1. bland kakaoen med det kokte vannet og blandtdet godt sammen, til det er ingen klumper i blandingen. smelt sjokoladen enten i vannbad eller i microen og avkjøl den helt før du bruker den.
2. bland smør, melis og salt i en mikser til du får en luftig og fluffy "krem" reduser hastigheten og tilsett den avkjølte sjokoladen og miks videre. miks deretter inn "kakaovannet" og miks til du får en glatt og fin frosting! denne frostingen holder seg fint i kjøleskapet i 5 dager og kan fryses i maks en måned!

sjokoladekrem:
500 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
150 g smør

1. smelt sjokoladen sammen med smør og fløte over vannbad. avkjøl røren til den er blitt helt kald og miks den til en fin og "glatt" krem.

pynting av kaken:
1. del bunnen i to deler. smør sjokoladefrostingen på bunnen. legg skiver av banan og jordbær oppå frostingen, legg den andre bunnen over, og "klæsj" på sjokoladekremen på toppen og smør den utover på toppen og rundt på sidene! det trenger ikke å se så fint ut. du skal dekke alt med både kvikklunch og smarties etterpå!
2. sett staver med kvikklunch eller kitkat rundt hele kaken. på toppen strør du over masse smarties! du bestemmer selv hvor mye du vil ha på! hvis du vil tenke litt økonomi også, gå det helt fint an å bruke non stop istedet for smarties!

2 kommentarer:

  1. Spennede kake og flott oppskrift. Den ligner veldig på denne: http://www.smaksfavoritter.blogspot.com/2012/04/logokaka.html som er med i ukens sjokoladekonkurranse på Matbloggsentralen. Ha en fin søndag.

    SvarSlett
  2. Takk for oppskriften. Jeg kommer til å bake denne kaken. Ser så godt ut.

    Fra
    -Jessica :)

    SvarSlett