fredag 13. april 2012

Kaloribombe (oreokake)

her har dere oppskrift på en av de kakene jeg lagde til min søsters bursdagsfeiring med familen, nemmelig oreokake! og hvis du er på slankern anbefaler jeg deg ikke å lese videre! da blir du bare så sinnsykt fristet og ender opp med å lage kaken som metter i hvertfall 10 personer! men for deg som er en livsnyter er det bare å fortsette å lese/bli inspirert og fristet!
Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram mykt smør


Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 boks kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket


Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket


Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade


Bunnen:
Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekremen:
 Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Sjokolademoussen:
 Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering.
dette må da være den perfekte bursdagskake til en 15 åring, eller? i hvertfall for de yngre gjestene og de eldre! så dette tror jeg er og blir en slager i alle bursdager fremover!
håper det smaker
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar