onsdag 18. januar 2012

Hallais! nå er atter en dag her i Nordagutu snart over. dagene går jo så sinnsykt fort her oppe! men det er jo fordi vi har fullt kjør fra morgen til kveld! jeg skreiv jo i går at jeg måtte gå, og at jeg kom med et nytt innlegg senere! men det kom jo ikke noe innlegg, på grunn av at det "møtet" tok lengre tid en det jeg trodde, så vi dro rett fra møtet til spisesalen for å kose oss med litt mere salat og noe suppe. og etter det var det egen trening som ventet, kveldsmat og deretter loppekassa! vi legger jo oss kjempetidlig her, men det er jo fordi at vi blir vekt klokken kvart over 7. vi blir faktisk vekt av personalet her. på hvert rom er det en "stentofon" der kan man høre på radio og ringe personalet her hvis man trenger noe. så klokken kvart over sju sier de i høytaleren:

"go morn, nå er klokka kvart over sju, klokka er kvart over sju"

det er jo reine lukssusen! blir vekt hver morgen, får alle måltidene opplagt på fat og servert, vi slipper å ta oppvasken, får undervisning, tips og råd og vi får jo fantastisk trening her av erfarne fysioterapauter og sykepleiere. og ikke minst de som lager maten vår her! det må jo være vanskelig å lage 4 retter som skal eksakt inneholde 900 kalorier! det er ikke bare bare å få til det! så alle sammen gjør en kjempejobb med å få slanket fettet rundt levera før jeg skal opereres!

jeg er jo så klumsete, så i går fikk jeg til å dette inne i garderoben til bassenget. det var ikke noe godt! det gikk heldigvis bra. vrikket bare en ankel og har ellers litt ondt i halebeinet! så når jeg var i garderoben i dag var jeg ultra forsiktig! kan jo ikke skade meg nå, som jeg er her for å trene hele dagen lang. så det var bra jeg ikke ødela noe mer av kroppen min.

i dag har vi ikke minst vært på vekta, en uke etter at vi kom hit. og resultatet er: - 6,4 kg! for det første ble jeg veldig overassket når jeg så det, men jeg er jo storfornøyd! trodde selv jeg kun hadde gått ned maks 3 kilo! men der tok jeg nok feil! blodsukkeret har også blitt mye bedre" er jo nesten ikke over 10 i lengre! før lå jeg ofte over 10. jeg setter også mye midre insulin enn det jeg gjorde før! jeg bruker jo pumpe og har brukt det i ca 7 år. før satte jeg 25 enheter til hvert måltid, og nå setter jeg 5.10 enheter til hvert måltid! så der merker jeg STOR forskjell! har også halvert basalen (det er dosene pumpen setter automatisk) før hadde jeg ca 6 enheter i timen som basal, nå ligger de mellom 2,5 - 3! så det er også veldig bra!

noen ganger setter jeg ikke insulin i det hele tatt til måltidet. først må jeg se hvordan blodsukkeret mitt er og ut i fra det vet jeg om jeg skal sette noe eller ikke! spesiellt til frokosten setter jeg så og si ingenting. men det er jo fordig frokosten kun består av en "herlig" "milkshake" (NOT!!!!) så jeg er rett og slett fornøyd med alt sammen! jeg er faktisk fornøyd med maten vi får her også! jeg har funnet ut at det kan ikke smake fælt, for da vil jeg ikke klare det, så jeg har bestemt meg for at alt sammen smaker kanskje ikke godt, men du må bare spise det for å få i deg nok proteiner og vitaminer! det eneste jeg sliter litt med er middagen, hvis vi får sånn som i dag, spinatmos (naturligvis uten fløte og smør) og i går fikk vi sellerimos med litt skummet melk i. vi får jo heller ikke lov til å ha salt i maten, så de to har jeg latt være igjen på tallerkenen.

for to dager siden fikk vi noe som så ut som en "gjennomsiktig" potetmos. det smakte for det første ikke noe grønnsaker, det var så fælt at båe jeg og flere ved bordet fikk tårer i øynene når vi smakte på det! enda vet vi ikke hva det var. det smakte ikke potet, men jeg tror det skulle være en slags potetmos for de som går på slankern! men det smakte helt ubeskrivelig fælt! men vi får også mye god mat her. vi har fått blomkål og brokkoligrateng med kesam og chili, i dag fikk vi grillspyd med grønnsaker og ananas, vi har fått flere typer wok, kokte grønnsaker, flere typer salater og mye mye mer!

i helgen fikk vi en lekse av de som passer på oss her. vi fikk et ark med punkter hvor vi skulle skrive på delmål, flere små mål og et drømmemål som vi brenner for! vi måtte ikke sette målene for høyt, for da er det ikke sikkert vi klarer å oppnå de. det skulle være mål som vi vet vi får til om ca, 1-2 år! dere gjetter aldri hva jeg satte som drømmemål/langtidsmål! jeg skrev: "gi ut egen bok/kokebok" det er den store drømmen min! det skal ikke være kun en kokebok, men en bok og en kokebok for diabetikere! hvor diabetikere kan finne GODE oppskrifter på mat som er bra for blodsukkeret, altså mat uten sukker og med lite ingredienser som gjør blodsukkeret ustabilt! så det er drømmen min som jeg tror jeg klarer å gjennomføre! er alleredet i gang med å finne et forlag jeg vil bruke. kanskje har du noen tips om skriving av en bok, eller bare forslag på gode forlag?

nå tror jeg ikke jeg må skrive noe mer, for da tror jeg ikke dere orker å lese det. det blir rett og slett alt for kjedelig! jeg vil jo ikke at dere skal sovne foran pc`n!!


takk for at du leser og følger bloggen min! det setter jeg STOR pris på!
5 kommentarer:

 1. Jeg,storkoser meg når jeg leser bloggen ,tror helt sikkert du klarer og nå målene dine,Olav du har vist at du på en uke klarer 6,4 kg de viser at du har guts til en hel del.

  SvarSlett
 2. Enig med farmor, det er herlig å lese hvor bra det går med deg. Imponert både over blodsukkeret og vekta. Stå på videre!
  Marianne

  SvarSlett
 3. Spennende å følge opplegget ditt! Og det er bare å stå på om ikke all mat faller i smak.
  Lykke til videre, og spesielt med bokdrømmen!

  SvarSlett
 4. Gurimalla, så flink du er Olav. Flott altså :) Stå på, du klarer dette!

  SvarSlett
 5. Så flink du er! Må si jeg synes det er utrolig interessant å lese dette, og veldig fint å høre dine tanker om opplegget:) Stå på, dette går fint!:) Gleder meg til å lese videre!:)

  SvarSlett