onsdag 29. februar 2012

Superrask middag!

denne middagen er kanskje ikke like rask å lage som fjordland sine middagsretter, men den smaker mye mye bedre og du har tid til å lage dette istedet! du kan faktisk lage den klar før du drar på jobb/skole eller på besøk og lage/varme den opp når du kommer hjem igjen!

her har du et bilde av retten som så og si lager seg selv! til to personer trenger du:
2 nakkekoteletter/rester av gårsdagens biff/pølser/noen kjøttkaker
4 poteter (kuttet i båter)
2 gulrøtter (skivede)
1 gul løk (kuttet i strimler)¨
hvis du har en litt myk paprika, tar du med den også, så slipper du å kaste den!
ca. 6 cherrytomater (delt i to)
litt olivenolje
krydder (salt, pepper, grillkrydder, friske urter o.s.v. ta det du har!)

1. før du drar på jobb, kutter du alle grønnsakene, sånn som står forklart lengre opp på siden her, og legger de i en skål, med iskaldt vann, pass på at det dekker grønnsakene og sett skålen i kjøleskapet til du kommer  hjem.
2. brun kotelettene i stekepannen med litt salt og det krydderet du liker. når de er brunet ferdig legger du de på en tallerken og setter de også i kjøleskapet til avkjøling.
3. når du kommer hjem, lar du grønnsakene renne av seg vannet godt! legg alle grønnsakene i en ildfast form  og strø over litt krydder og oliven olje. legg deretter de ferdig stekte kotelettene oppå grønnsakene og sett det inn i ovnen og stek på 200 grader til potetene er myke og til kjøttet er gjennomstekt!

server for eksempel med en frisk salat som du feier sammen på noen få minutter eller for eksempel hjemmelaget hvitløk dressing (1 boks lettrømme, 2 ss majones, 1/2 ts svart pepper, 2 fedd hvitløk og 1 ss sweet chilisauce. bland alt det sammen, og vips har du en fantastisk dressing!)

håper det smakte og at det ikke ble for stressende for deg!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar:

  1. Skal ha koteletter i dag og tar utgangspunkt i denne tenker jeg, takk for tips:).

    SvarSlett