onsdag 29. februar 2012

Helstekt svin! (svinefilet!)

ser ikke dette godt ut, så vet ikke jeg! hei forresten! dette er kjempeenkelt å lage, og det er faktisk lavkarbo! dette klarer til og med DU å lage! du gjør bare som beskrevet nedenfor:ingredienser:
1 stk svinefilet
salt, pepper
tørket timian
olje
smør
blomkålmos:
blomkål
salt pepper
1 dl kremfløte
smør
guacamole:
2 avocado
1/2 løk, finkuttet
chili (så mye du tør)
saften av lime
pepper

1. krydre fileten med salt, pepper og timian og brun den i pannen sammen med litt smør og olje. stikk et steketermometer i den tykkeste delen og sett fileten i steikeovnen på ca. 200 grader. når steketermometeret når 70 grader er fileten ferdig! 
2. kok blomkålen mør. sil av vannet og mos blomkålen enten med en stavmikser, eller på den gode gamle måten. hell deretter på litt smør og fløte, og smak til slutt til med salt og pepper!
3. mos guacamolen, tilsett de øvrige ingrediensene og bland det godt sammen! hvis guacamolen skal stå en stund, blander du bare stenen inn i røra. da slipper du at den blir brun!
4. da gjenstår det bare å servere maten! legg det enten opp sånn som jeg har gjort, eller server fileten hel, sånn at gjestene forsyner seg selv!

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

3 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut ja, det har du rett i! Ha en fin kveld :)

    SvarSlett
  2. Det er veldig også! Ha en fin kveld du også! Og tusen takk for kommentaren! Det setter jeg STOR pris på! Det viser at jeg blir sett! Så takk!

    SvarSlett
  3. Hei. Kjempe godt tror jeg.. Spennende med den blomkål puren:) Ha en fin hælj:)

    SvarSlett