tirsdag 6. mars 2012

Hjemmelaget lasagne!

her kommer oppskriften på verdens beste lasagne!

Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
4 ss olje
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann

Ostesaus:
1 ss / margarin smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan eller annen hvit ost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
¼ ts revet muskatnøtt
2 dl revet hvitost
9 stk lasagneplaterSlik gjør du

1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt. jeg la også på noen tomatskiver og drysset over litt tørket basilikum før jeg satte den i ovnen! det setter prikken over i en!

4. Sett formen i ovnen på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server med baguette og salat ved siden av.

Tips

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. og hvis du har kjøttdeig av elg tilgjengelig anbefaler jeg deg at du bruker det. det er noe av det magreste kjøttet du får tak i! når det gjelder rødt kjøtt og kjøttdeig!

1 kommentar:

  1. Flott oppskrift og så kjekkt å slippe å lese alt mulig rart om familieselskap, ferieturer og alt mulig annet som ikke har noe med mat å gjøre som mange matblogger har. Her er det mat og matoppskrift, akkurat som jeg kom for! :)

    La også til litt gulerøtter i den røde sausen da jeg liker dette, men fulgte ellers stort sett oppskrifta og synes dette var veldig godt! Takk for at du la det ut! :)

    SvarSlett