onsdag 7. mars 2012

Vårruller from scratch!

du tror sikkert dette er for vanskelig å lage. du tror sikkert man må ha en stjerne i michelin for å klare dette! men nei da! du trenger bare en gryte med olje eller en frityrkoker, noe kjøtt og grønnsaker og filodeig som du får kjøpt ferdig i butikken på hjørnet! slik lager du disse herlige og smakfulle vårrullene:

ingredienser:
400 g kyllingkjøttdeig
2 gulrøtter
4 vårløk
1 gul løk
300 g hodekål
3 ss finhakket koriander
2 ts revet ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
1 ss currypasta
1 ts salt
1 egg til pensling
olje til friteringen
1 pk filodeig


1. rasp gulrøttene og kutt hodekålen i fine strimler.
2. finkutt løken og vårløken. bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. 
3. legg en passe stor klatt med fyll på filodeigen og rull en gang rund, brett inn kantene, rull over enda en gang, pensle med egg og rull helt rundt, og vips!!! der har du laget en helt perfekt vårrull! var det ikke enkelt? 
fortsett å fylle rullene til du er tom for fyll!
4. før du begynner med friteringen legger du en rist ved siden av gryten, og legg et tykt lag med tørkepapir på risten hvor du legger de ferdigfriterte vårrullene på sånn at fettet får renne av, sånn at de holder seg sprø og ikke blir mye! for myke vårruller er ikke godt!!
5.jeg brukte vår frityrkoker og ikke en gryte. det er mye sikrere siden du her har lokk på og du kan justere tempen. da tar det ikke så lett fyr! still/varm opp oljen til 180 grader. friter de til de er gyllen brune! ikke friter de for mye! de blir fort brent! 
slik ser det ut inne i "kokeren" min!
og slik blir resultatet! ser det ikke helt fantastisk godt ut! server de med kokt ris og sweet chilisauce som du enten lager fra bunnen av eller kjøper på butikken rundt hjørnet! eller spis de rett og slett som snacks uten noe som helst ved siden av! de går fint an å fryses! når du tar de opp av fryseren legger du de bare på et stekebrett og varmer de i ovnen til de er gjennomvarme og har blitt sprø!

håper det smaker!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar:

  1. Jeg har prøvd å lage vårruller med rispapir, og det kan ikke kalles annet en mislykket. Jeg har prøvd å finne Filodeig, men gjør ikke det. Heter det noe annet?

    SvarSlett