lørdag 31. mars 2012

Marsipanmuffins med mørk sjokolade!

hei alle sammen! nå er jeg her igjen med atter en oppskrift på noen nydelige muffins igjen! muffins må jo være det mest praktiske å bake for å ha med deg på skitur i påsken, hvis det er igjen noe snø der du bor da! her er det ihvertfall litt snø! men for all del! du kan kose deg inne med en kopp te og kose deg foran peisen også med muffinsen! du MÅ ikke spise den ute! grunnen til at jeg baker muffins til påske er jo på grunn av at det er praktisk. du slipper å ha med deg kniv sånn at alle får en del av kaken, for her får hver mann en muffins og ferdig med det! du kan ta de rett opp fra fryseren og legge de først i en brødpose eller lignende og deretter rett i tursekken. så er de ferdig tint når du har tent bål og er klar for å innta noe spiselig!

ingredienser:
1,25 dl melk
100 g marsipan
4 ss smør
3 egg
200 g hvetemel
70 g farin
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 plate mørk kokesjokolade, grovt hakket.

1. smelt smøret i en liten kjele, tilsett melken, skru platen ned til laveste nivå og ha i den finkuttede marsipanen. rør om til all marsipanen har smeltet inn i melkeblandingen. det kan hende du må skru opp varmen litt sånn at marsipanen smelter. ha blandingen i en bolle, tilsett eggene og visp sånn at det blir godt blandet.
2. bland alt det tørre i en annen beholder, tilsett så væsken i det tørre og rør godt til alt er godt blandet og til røren er uten klumper! til slutt vend inn den grov hakkede sjokoladen.

3. fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek de på 180 grader i ca. 15 minutter. for sikkerhetsskyld stikk i muffinsene for å se om de er ferdige!

4. hvis du vil kan du lage en "frosting" og kalle det for cupcakes, men det er ikke jeg noen fan av. jeg syns det blir alt for mektig og veldig kvalmt! men det bestemmer du selv!

håper det smakte med muffins! ha en fortsatt fin påske alle mine lesere!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar