søndag 8. april 2012

No knead bread med eggeplommer

hei igjen alle sammen! her kommer det en oppskrift på nok et "ikke knadd brød" grunnen til at det er laget med eggeplommer er kun fordi vi hadde 4 eggeplommer til overs etter at vi lagde noen mislykkede italienske marengs her om dagen! så du må ikke ha i eggeplommer i deigen! men nå som det er påske passet det jo bare helt perfekt! for brødet ble ganske så gult!


ingredienser:
400 g hvetemel
100 g grovt sammalt hvetemel
1 ts salt
1 ts farin
1/2 ts blå tørrgjær
4 eggeplommer
1 egg
melk

1. bland alt det tørre i en passende stor bolle. visp egg og plommer sammen, hell på melk til du nå 4 dl. ha det våte i det tørre og rør rundt til du har en bløt og klissete deig! men slapp av, hvis deigen er slik så har du gjort alt riktig! sett deretter deigen til heving i 12-18 timer! 
2. strø på masse hvetemel på et bakepapirark, hvelv deigen ut på bakepapiret og brett den sammen til et rundt brød, legg brødet med brettsien ned på bakepapiret, legg bollen over og hev brødet i 2 timer.
3. når det er igjen 30 minutter av hevetiden setter du inn formen i ovnen og setter ovnen på 250 grader! når brødet er hevet ferdig, legger du brødet i formen og steker det med lokk i 30 minutter, deretter på 215 grader uten lokk i 10 minutter! da er brødet ditt ferdig!
sånn ser det ferdige resultatet ut! ser det ikke godt ut? det smaker helt nydelig med smør og en skive gulost på toppen!

håper det smaker! 

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar