mandag 12. mars 2012

No knead biola bread!

dette tror jeg er det beste no knead brødet jeg noen sinne har laget! det er litt syrlig, litt salt og skikkelig crispy på utsiden! det er kjempegodt med en klatt meierismør og rikelig med god gulost, sånn som jarlsberg for eksempel! det er best når det er ferskt, men det går for all del an å spise det dagen derpå eller fryse det ned! det er bare skorpen som ikke blir sprø lengre. den blir myk, men det har den samme gode smaken enda! give it a try!!!
                                                                         ingredienser:
400 g hvetemel
100 g grovbakst mel
1 ts salt
1/2 ts farin
1/2 ts tørr gjær
2,5 dl naturell biola
1,5 dl kaldt vann

dag 1:
ha alt det tørre i en stor bakebolle. bland det godt sammen. mål opp væsken og tilsett det i melblandingen. rør til du har en veldig klissete og grisete deig! sett lokk eller plastfolie på bollen, og sett den på kjøkkenbenken til heving i 12-18 timer!

dag 2:
hvelv deigen ut på et godt melet bakepapir! "brett" den sammen til du får en stor og rund "bolle". legg emnet med brettsiden ned, legg over bakebollen og la det heve i 1-2 timer. når det er igjen 30 min av hevetiden setter du inn gryta i ovnen og setter ovnen på 250 grader.

når deigen er ferdig hevet legger du den forsiktig ned i den glovarme gryten, setter på lokket, setter den inn i ovnen igjen og la det steke i 30 min. etter 30 min, skrur du ned til 220 grader, tar av lokket og steker i 15 min, for å få en sprø og karamell brun overflate. la brødet avkjøles helt før du skjærer i det. hvis du skjærer i et rykende ferskt brød, vil det kanskje bli en rå rand i brødet. brødet steker jo fortsatt på en måte når du har tatt det ut av ovnen. i hvertfall på innsiden! 


2 kommentarer:

  1. Er alltid på jakt etter nye brødsorter. Dette så veldig godt ut.

    SvarSlett
  2. dette er et veldig godt brød! det blir så saftig på grunn av biolaen også. smaker nesten som er surdeigsbrød!

    tusen takk for kommentaren! det setter jeg STOR pris på! det viser at jeg blir sett!

    SvarSlett