tirsdag 13. mars 2012

Verdens enkleste eplekake!

denne kaken er bare helt unik! den er kjempe enkel å lage å den smaker bare helt fantastisk godt! give it a try!!!
ingredienser:
rund form:
3-4 egg
2 kopper farin
160 g margarin/smør
2 kopper melk
4 kopper hvetemel
4 ts bakepulver
3 ts vanilesukker (kan sløyfes)
2 epler, finkuttet

 stor langpanne:
6-8 egg
3 kopper farin
320 g margarin/smør (smeltet)
4 kopper melk
8 kopper hvetemel
8 ts bakepulver
6 ts vanilesukker
2 epler, finkuttet

1. visp egg og sukker til en luftig og hvit eggedosis. eggedosisen er ferdig når du ikke lengre kenner sukkerkornene når du rører i bunnen og når du kan "skrive" ole med vispen og at o en fortsatt er der når du er ferdig med e. da har du garantert en helt perfekt eggedosis! et annet "kerringråd" jeg har hørt er at når du tror den er ferdig skal du bestandig piske i 10 minutter til! 
2. bland inn melblandingn og væsken vekselsvis på lav hastighet for å bevare all den luften i eggedosisen. vend til slutt inn de finkuttede eplene i røren.
3. stek den minste kaken i 15 minutter på 225 grader, den store kaken steker du på 200 grader i 30 minutter!

server kaken med for eksempel pisket krem, vanileis eller softis hvis du har tilgang til det. og til slutt sett på en kvast med sitronmelisse!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar