torsdag 8. mars 2012

Vaffel

her kommer det rett og slett en oppskrift på vaffel! finnes ingen ved siden av eller ingen over! vaffel kan være kosemat, kveldsmat, lunch, frokost og til og med middag! det finnes jo de som spiser pølse i vaffel! hvis du lager røren med mest havregryn og grove meltyper har du en sunn frokost, hvis du lager den uten sukker da! hvis du skal ha den til lunch tilsetter du enten raspet gulrot eller elpe! det er kjempegodt! og hvis du kun skal ha kaffe gjester følger du denne oppskriften:

ingredienser:
4 egg
50 g farin
1 l lett melk
50 gr margarin/smør
1 ts salt
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
siktet hvetemel

1. visp egg og sukker lett sammen!
2. visp inn melken og rør inn melet og resten av ingrediensene, sett bort fra det smeltede smøret!
3. rør inn smøret til slutt. ha eventuelt i mer mel hvis røren er for tynn. det kommer helt an på hvilket vaffeljern du har. noen jern må ha tynn og noen jern må ha tykk røre.
4. stek deretter i vaffeljernet du har, og hvis du ikke har et så må du alvorlig snakket gå på nærmeste elektronikk butikk å kjøpe deg ett! jeg har et dobbelt wilfa jern, og er sånn middels fornøyd med det.

server til kaffen med smør og brunost eller hva med nyrørt jordbærsyltetøy og seterrømme! yummy! håper dine vaffler ble vellykket! husk at du kan spise det til frokost, du kan spise det til kaffen og ja du kan faktisk rulle en vaffel rundt en grillpølse og vips så har du en middag!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar