torsdag 12. april 2012

Mine perfekte pikekyss/marengs

hei igjen alle sammen! i morgen har søsteren min bursdag, så da fant jeg ut at jeg bare måtte lage det hun liker aller best! å det er pikekyss! hun liker selvfølgelig de tørre og megasøte fra matvarebutikken med holdbarhet i hundrevis av år! lurer på hva de putter i de for at de kan holde seg så lenge! men jeg skal selvfølgelig lage de from scratch! håper hun liker dem! 5 mai skal hun konfirmeres og da har vi funnet ut at vi kan bruke pikekyssene til bordkort! det blir kjempefint! du trenger bare "tannpirkere av jern" med en klype på toppen for å feste bordkortet i å så stikker man bare pinnen ned i en rosa pikekyss, og vips så har du noen nydelige bordkort!

ingredienser:
4 eggehviter
1 ts eplecidereddik/vanlig hvit eddik (5%)
200 g farin
1 klype salt

1. pisk eggehvitene til du kan holde bollen opp ned over hodet ditt uten at du får alt i hodet! altså pisk eggehvitene stive!
2. pisk inn eddik, deretter pisk inn 1 ss om gangen av sukkeret! da får du en veldig luftig og "glinsende" masse! hvis du vil ha rosa pikekyss tilsetter du rosa/rød konditorfarge i massen!
3. sett topper av massen på bakepapirkledde stekebrett og stek/tørk de i ovnen på 100 grader varmluft i 1 time! når de har stått å tørket i en time skrur du av ovnen, setter en tresleiv i åpningen og lar de tørke i ovnen litt til! da blir det noen helt perfekte pikekyss!

håper det smakte! men for all del ikke spis for mange! de er sinn sykt søte og inneholder massevis av det som kalles kalorier! men det er jo lov å skeie ut en gang i blant!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar: