søndag 13. mai 2012

Panna cotta med vanilje!

hei igjen alle sammen! her kommer oppskriften jeg lagde til familien min i dag som smaker helt vidunderlig godt!


ingredienser:
9 dl kremfløte
1 dl helmelk
120 g farin
1 vaniljestang
6,5 gelatinplater

1. kok opp fløte, melk, farin og vaniljestang (skrap ut de svarte frøene av stangen og ha i både frø og resterende av stangen) kok opp sakte. for da rekker smakene å "sette" seg bedre i fløten! husk at du må legge gelatinplatene i bløt i iskaldt vann i ca. 6 minutter.
2. ta kasserollen av platen, klem ut alt vannet av platene og tilsett en plate om gangen i fløteblandingen mens du rører godt omkring! rør godt mellom hver plate!
3. fyll blandingen i porsjonsformer eller i en stor serveringsskål! sånne hvite cremè brule former passer helt utmerket! sett deretter formen/formene i kjøleskapet! det tar ca. 3 timer før panna cottaen har stivnet helt! men du kan for all del lage denne desserten dagen før, men da må den stå kaldt hele tiden! 

pynting/anretting:
du kan eventuellt lage gelè og legge et lokk med det oppå panna cottaen etter at panna cottaen har blitt stiv. det gjorde jeg, i tilegg til at jeg pyntet med eplechips, friske jordbær og sjokoladeflak av mørk sjokolade!

4 kommentarer:

 1. jepp :-P skjær epler i skiver, tørk de i stekeovnen på 170 grader varmluft til de er blitt sprø og uten noe fuktighet igjrn i epleskivene. og vips har du sunn chips og noe som er kjempefint å pynte desserter med!

  tusen takk for kommentaren! det setter jeg stor pris på! det viser at folk faktisk leser bloggen min!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Denne holder til 6-8 porsjoner. Sorry. Klarte å slette kommentaren ved en feil!

  SvarSlett