lørdag 30. juni 2012

Grillet laks på en seng av byggotto!

hei igjen kjære leser! først vil jeg bare si tusen takk for at du leser bloggen min. setter STOR pris på det! har blogget i flere år, men det er først nå at bloggen min har blitt litt "populær" og det er så gøy! bloggen har ligget to ganger på vg nett. en gang før jul med "Verdens beste pepperkaker" og rett før påsken i år var jeg på vg nett med "Olavs påskeknuter" har også vært flere ganger på sol.no. ligger faktisk der i helgen med min egen komponerte rabarbrakake. men nok om det! nedenfor her finner dere oppskriften på grillet laks og den norske versjonen av risotto, byggotto!


ingredienser:
1 stykke laks per pers.
fiskekrydder (jeg kjøpte det på apoteket)
olivenolje/smør

nykål/sommerkål
lett rømme
sukker
pepper

200 g byggryn (ikke vann de ut)
1 dl hvitvin/eplejuice
1 liten gul løk
3 fedd hvitløk
2-3 ss smør/margarin
7-8 dl kraft/buljong
sitronsaft
salt
pepper

1. start med byggottoen, fordi den tar lengst tid! finkutt løk og hvitløk og fres det i smør eller olje. tilsett byggrynene og fres de også i noen få minutter. tilsett hvitvinen/eplejuicen og kok til den er fordampet. og nå begynner det som tar tid. tilsett 1 dl kraft og la det koke til kraften har trukket inn i grynene, tilsett 1 dl til og gjør dette om og om igjen til grynene ikke trekker til seg mere væske. men du må koke det på svak varme sånn at grynene blir ferdig kokt. for harde byggryn er ikke noe godt. så kok på svak varme!

2. kutt sommerkålen i syltynne strimler. rør sammen rømme, sukker og pepper i en stor skål, ha i sommerkål til du får en passe kremete/glasert salat. smak eventuelt til med mere sukker og pepper!

3. legg laksestykkene på hver sin bit med aluminiumfolie krydre de med fiskekrydderet og ha på en klat med smør, og brett folien rundt fisken. pass på at det blir tett, hvis ikke vil fisken din aldri bli ferdig! stek pakkene på grillen i ca. 16 minutter, skru av grillen og la de ligge på grillen i ca. 5 minutter til sånn at de få hvile! det gjør at fisken ikke blir tørr. 

håper det smaker!

vennlig hilsen Olav!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar