lørdag 29. september 2012

Gulrotkake à la Tone

hei igjen alle sammen! nå er jeg her igjen etter en laaaang pause. på torsdag var jeg i tronheim på årets meny storhusholdningsmesse! der ble det også arrangert årets NM i kokkekunst! det skal jeg si dere var litt av en opplevelse! bare det å sitte å se på det tempoet de hadde på kjøkkenet! de hadde 5 timer på å lage en 3 retter som skulle inneholde 12 forskjellige komponenter! forretten måtte inneholde blant annet kylling, hovedretten måtte inneholde blant annet indrefilet av reinsdyr og osten selbu blå og desserten måtte inneholde eple og yoghurt!

vell, her får dere en oppskriften på min favorittkake! nemmelig gulrotkake, denne gangen à la Tone! denne kaken er jo "kjempesunn" for den inneholder jo faktisk grønnsaker! så denne går an å nyte til søndagskaffen eller? her har dere oppskriften:

OBS: denne oppskriften er til en 26 cm springform, hvis du skal lage en stor kake dobler du oppskriften og bruker en langpanne!!!
 

Ingredienser:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl nøytral olje
5 dl fint raspet gulrot
 
1. pisk romtempererte egg og sukker til luftig eggedosis! pisk det i minst 10 minutter!
2. bland sammen alle de tørre ingrediensene.
3. sikt det tørre i eggedosisen og vend det inn med en slikkepott. pass på å ikke røre for mye for da blir kaken din som en murstein!
4. vend inn de fint rene gulrøttene og oljen til slutt.
5. stek kaken på 190 grader i ca. 1 time/til den ser ferdig ut!
 
Glasur/Frosting:
100 gr naturell kremost (snøfrisk/philadelphia)
50 gr smør, romtemperert
125 gr melis
1 ts vaniljesukker
 
1. pisk ost og smør til en luftig krem.
2. tilsett melis og vaniljesukker og bland det godt sammen!
3. smør dette på kaken når den er blitt helt kald! det er veldig viktig at kaken er helt kald npr du smører på frostingen!
4. pynt kaken for eksempel med fin hakket sitronmelisse eller med noen grovt revne gulrøtter!
 
håper det smaker!
 
vennlig hilsen Olav!
 


1 kommentar: