lørdag 6. oktober 2012

Verdens beste pepperkaker!

hei alle sammen! nå er det jammen meg ikke lenge til julen er her! i går bakte jeg faktisk pepperkaker! ikke for å skryte, men de ble megagode! myk i midten og sprø på utsiden! pepperkaker er et fast bakverk her i huset i julen. untatt i fjor, på grunn av at vi flyttet inn rett før jul i dette fantastiske fine huset vår på Øysletta i Nord-trøndelag (en halvtimes kjøring fra "rockebyen" Namsos) uansett, her kommer oppskriften på verdens beste pepper kaker enten du vil eller ikke!


ingredienser:
250 g sirup
1 egg
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
250 g smør
1 ts kanel
1 ts pepper
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ss natron
600 g hvetemel

1. smelt smøret i en kjele, tilsett fløte, sukker, sirup og krydder og varm/kok det til sukkeret løser seg opp. ta det av platen og avkjøl det litt før du tilsetter et sammenpisket egg.
2. hell "sukkerbomben" altså da mener jeg massen du nylig kokte sammen i en kjøkkenmaskin og rør på laveste nivå til du har fått rørt inn alt melet og natronet. deigen skal være veldig klissete. dekk bake bollen med plastfolie og sett den enten i kjøleskapet eller ute på inngangspartiet til neste dag. da får du en perfekt pepperkakedeig som ikke setter seg fast hvis du bruker en voksduk. hvis du ikke har det, bør du bruke litt hvetemel når du kjevler ut. deretter stikker du ut deigen i forskjellige former og stek de på 180 grader til de er gyllen brune. legg de på rist og la de "tørke" hvis du er for ivrig med å legge de i kakeboksen vil de bli myke.
og slik blir resultatet for håpentligvis:
håper det smaker!


vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

1 kommentar:

  1. Hei Olav! Fant denne oppskriften på bloggen din i fjor, og ble veldig fornøyd med resultatet! Har bakt pepperkakene i år også, og tror nok din oppskrift kommer til å bli tradisjon i familien vår i årene som kommer :)

    SvarSlett