tirsdag 20. september 2011

stekt kylling med urtestekte mandelpoteter + annet tilbehør



hei igjen alle sammen. her kommer det en oppskrift på en litt finere middag. hele retten består av stekt kyllingfilet, urtesetekte mandelpoteter, woket squash og sjampingiong, en slags salat og en hjemmelaget sjysaus. her har dere oppskriften:


til 4 pers trenger du:

4 stk kyllingfilet

salt, pepper og litt hvitløkspulver

smør/olje




urtestekte poteter:


sånn akkurat passe med mandelpoteter. (kommer an på om du går på lavkarbo eller om du er en potetoman)

3 ss smør

litt finhakket rosmarin eller andre urter om du ikke liker rosmarin

litt hvitløkspulver

salt


woket grønnsaker:

en squash

4-6 store sjampingjonger

nøytral olje

salt og pepper


en enkel salat:

en pose bendit sukkererter

en pose reddik

1 gulrot som finraspes


kjempeenkel sjysaus:

etter at du har stekt ferdig kyllingen er det viktig at du koker ut pannen med 5 dl vann. det skal du bruke i sausen.

3 dl fløte

litt salt (smak deg frem. det kommer an på hvor salt kraften var. så husk å smak hele tiden!)


noen ristede peanøtter som du pynter kullingfileten med rett før servering


det var det du trenger av ingredienser!


1. skrell poteten og kutt den opp i passe store båter og legg de i en ildfast form. smelt smøret og ha i funkuttet rosmarin, hvitløkspulver og litt salt. fordel deretter det over potetene og bland godt. sett hele formen inn i ovnen som er forvarmet opp til 180 grader. der lar du de stå å godgjøre seg helt til du kjenner på de og de ikke er harde lenger.

2. tørk av alt vannet av kylingfileten og stek de i pannen som er tilsatt smør, olje, salt, pepper og hvitløkspulver. de trenger ikke å være gjennomstekt. når du har stekt ferdig kyllingen legger du de oppå poteten som ligger i ovnen. da blir kyllngen gjennomstekt mens den ligger i ovnen.
husk å koke ut pannen! hvis du ikke gjør det blir det ikke noe saus!

3. finkutt sukkererter, skjær reddik i skiver og rasp gulroten. bland alt sammen i en skål og sett det inn i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.

4. la kreften fra stekepannen reduseres til det er igjen 3/4. så tilsetter du fløten og lar den koke i en god stund. det gjør at sausen tykner litt. husk å smak eventuelt til med salt og pepper.

5. kutt opp sopp og squash i passe store biter og wok de i olje på svært høy varme til de får en nøttebrun farge.

6. nå er det bare å være kreativ når du skal legge opp maten. her har dere bildet av hvordan retten min ble:






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar