søndag 2. oktober 2011

Krydderkake

hei alle sammen! her kommer jeg med oppskriften på den beste krydderkaken jeg noen sinne har smakt! den inneholder masse tyttebær og finkuttet eple! det gir en saftig kake samtidig som den smaker helt nydelig! her har dere oppskriften!


  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt nellik
  • 2,5 ts natron
  • 1,5 dl nøytral matolje eller smeltet smør
  • 3 dl kulturmelk eller kefir
  • 3 dl tyttebær
  • 2 dl eple i små biter


Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland sammen hvetemel, krydder og natron.

Tilsett melblandingen vekselvis med olje eller smør og kulturmelk.

Rør sammen til en glatt røre.

Tilsett rørte tyttebær og hakkede epler og vend lett om.

Fyll røren i godt smurte former.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175 °C i ca 45 minutter.

Avkjøl kaken i formen, snu den opp ned på bakepapirkledt rist.

Kaken smaker best dagen etter den er bakt.

Den har god holdbarhet i kjøleskapet.


du kan godt fylle røren i muffinsformer.
........og pynte de til lekre cupcakes. her har jeg bare pisket kremfløte til krem med rosa konditorfarge.
dette brukte jeg til å pynte cupcakesene med!


du kan også selvfølgelig lage helt vanlig og ordinær formkake av røren. skjær for eksempel i tynne skiver og topp det hele med for eksempel trollkrem eller tyttebærsyltetøy!

og en ting er hvertfall sikkert! det smakte himmelsk godt! dette anbefales

hunden min syns også det smakte godt! for han ville bare har mer og mer! 




håper dere liker bloggen min. hilsen Olavs kulinariske verden!



1 kommentar: