søndag 20. november 2011

Gai tod (fritert kylling)

hei igjen alle sammen! i dag skal jeg fortelle dere det regner her i trøndelag! det øser ned! så i dag tror jeg det blir en inne dag. derfor passet det perfekt å skrive om den fantastiske middagen vi spiste i går, nemmelig en thailandsk matrett som heter gai tod, som ligner litt på nuggets, men det er mye mye bedre, både på smak og utseende. til denne kyllingen serverte vi en slags krydret ris med karri og rosiner, den er bare megagod! uansett om du vil eller ikke, her kommer oppskriften!

Ingredienser:


fritert kylling:
2kg kyllingfilet (nok til 6 pers)
1 pose bread crumbs
2 egg
5 dl nøytral olje
3 ts pepper
3 ss soyasaus
3 ts nos dee (kyllingpulver/buljong)
1 ts salt
2 ts sukker
4 ts oyster saus


1. del opp kyllingfiletene i avlange biter.
2. bland alt bortsett fra breadcrumbs og kyllingen i en stor bolle.
3. tilsett kyllingen i marinaden og la den marinere i ca en time.
4. vend kyllingbitene i bread crumbs, og stek/friter de i stekepanna med mye olje til de er passe gylne (for lav varme gjør at kyllingen ikke blir sprø, og for høy varme bruner kyllingen, men den er fortsatt rå i midten)


krydret ris til 6 pers:
4,5 dl ris
7 dl vann
1 ts salt
karri
nos dee
rosiner
pepper
1 dl soyaolje

1. vask risen til vannet blir klart.
2. mål først opp ris, vann og salt og ha det over i en kjele.
3. ta sånn ca passe med krydder og rosiner, til du syns det er nok
4. rør om, og kok på svak varme i 20 min. men ikke rør i risen, den arbeider best selv!

salaten:
1 agurk
3 gulrøtter
1 salottløk

1. kutt alle grønnsakene i julienne og sprinkle over litt olivenolje og sitronsaft!

og hvis du har gjort alt rett blir resultatet slik:

server med sweet chilisauce!

håper det smaker

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar