hei igjen alle sammen! først vil jeg bare si tusen takk til de som har stemt på bidraget mitt på uken utfordring på matbloggsentralen! tusen hjertelig takk! denne kaken er veldig fin å ha med seg på tur! det er bare å skjære kaken i passende stykker og legg det i en tett matboks! hver påske bruker vi å bake denne kaken! det er fordi den er kjempeenkel å bake, den har mye banan i seg som er bra for ivrige skigåere og ikke minst så smaker den helt vidunderlig godt, og den blir ikke "ødelagt" når du putter den i en matboks!
1. pisk egg og sukker til det er skummende og lysegult (eggedosis)
sånn ser kaken ut, bare sånn at du vet det! nå ble du sikkert ikke fristet!,eller?
ingredienser:
5 egg
340 g sukker
200 g smeltet smør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 moste bananer
200 g mørk sjokolade, grovt hakket
100 g smeltet sjokolade (til smeltet sjokolade)
1. pisk egg og sukker til det er skummende og lysegult (eggedosis)
2. rør inn smøret, vend mel og bakepulver sammen og bland det sammens med eggedosisen og smøret.
3. til slutt rør inn de moste bananene og den hakkede sjokoladen!
4. hell deigen i en langpanne dekket med bakepapir, og stek kaken i ovnen i 30 minutter ved 175 grader. avkjøl kaken på en rist og lag enten stripe mønster med sjokoladen, eller dekk hele kaken med den smeltede sjokoladen. jeg syns det blir best når du dekker hele kaken med sjokoladen. den blir litt finere også da, syns jeg. men du bestemmer selv.
håper det smakte med nystekt banankake! passer perfekt i solveggen med en kopp rykende varm kaffe til!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
håper det smakte med nystekt banankake! passer perfekt i solveggen med en kopp rykende varm kaffe til!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar