lørdag 4. februar 2012

"kjøkkenets grovbrød"

 hallo, verdens beste lesere! i dag kommer det en oppskrift på atter et brød. dette er ikke like grovt som det forgje, men dette er også ganske så grovt. jeg vil si at dette er et grovt brød med mye fiber innabords! hvis du skulle ha kjøpt dette brødet i butikken ville det vært merket slik:


0,5 liter søt eller sur melk (lettmelk eller kulturmelk)
0,5 liter vann
1 pose blå tørrgjær
2 ts salt
12 dl sammalt hvete
5 dl sammalt rug
5 dl hvetekorn
6-8 dl hvetemel
3 ss upolerte sesamfrø (eller polerte, hvis du ikke har upolerte)


1. legg de hele hvetekornene i bløt i minst ett døgn før du har tenkt å begynne å bake dette vidunderlige brødet.
2. bland de grove melsortene og sesamfrø, og tilsett gjær. varm melk og vann til 37 grader, og hell det over melet. tilsett deretter hvetekornene og bløtevannet. bland alt sammen til du får en ganske så løs deig, og deretter tilsett hvetemel til det går an å arbeide med deigen. sett deigen til heving i minst 1 time. kna den sammen og formes til 3-4 brød. hev deretter i en halv time. stekes på 200 grader i ca 45 minutter!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar