yo! ja du leste riktig! du lager en røre, og vips så har du 10 forskjellige kaker å velge i mellom! du kan lage kokoskake, sitronkake, mor monsen, after eightkake, gulrotkake, eplekake, mandelkake, krydderkake, banankake og sjokoladekake! høres ikke det ålreit ut, så kan jeg nok ikke hjelpe deg! her har du grunnoppskriften:
ingredienser:
500 g smør/margarin (jeg brukte margarin)
500 g sukker
6 egg
2 dl melk
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1. rør smør og sukker hvitt og kremaktig! for å få det til anbefaler jeg deg å bruke kjøkkenmaskinen og ikke mixmasteren.
2. rør inn ett og ett egg om gangen! rør godt mellom hvert egg! hvis du ikke rører godt mellom hvert egg vil det skille seg for deg!
3. rør inn vekselsvis mel med bakepulver og vaniljesukker og melk.
du har nå laget "grunnrøren" men det er nå det blir vannskelig å velge hvilken kake du skal lage! her har du de forskjellige du kan velge mellom:
kokoskake:
3 ts malt kanel
150 g kokosmasse
(vend kokos og kanel forsiktig inn i røren)
sitronkake:
saft og skall av 2 sitroner
vendes inn i røren
mor monsen:
saft og skall av to sitroner
4 ss mandelflak
4 ss korinter
4 ss perlesukker
saft og skall røres inn i røren
resten strøs på før du steker kaken
gulrotkake:
3 ts malt kanel
4 dl finrevet gulrot
125 g naturell kremost
4 dl melis
1-2 ts sitronsaft
krydder og gulrot vendes inn i røren. glasuren røres sammen og has på en kald kake!
after eightkake:
1 pk. mint sjokolade, finhakket
vendes forsiktig inn i røren
eplekake:
4 røde epler
2 ss perlesukker
1 ss malt kanel
del eplene i båter og stikk tett ned i røren
strø over sukker og kanel
mandelkake:
1 ts mandeldråper¨
1 pk makronfyll
100 gr mandler
tilsett mandeldråper, makronfyll og finhakket mandel i røren.
banankake:
2-3 svarte overmodne bananer, de moses
vendes forsiktig inn i røren
jeg prøvde banankaken i dag, så sånn ser den ut når den er stashet litt!
sjokoladekake:
4 ss kakaopulver
rør det inn i røren.
125 g smør (romtemperert)
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe!
bland alt sammen til en luftig krem! legg kremen i en sprøytepose og bruk fantasien!
denne kaken er en klassiker til både store og små! denne egner seg også til frysing med glasuren på!
krydderkake:
2 ts malt kanel
2 ts revet fersk ingefær
1 knivsodd salt
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts malt allehånde
vend alle krydderne forsiktig inn i røren!
det var alle kakevariasjonene! denne kaken skal du steke midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter!¨
avkjøl kaken helt fr du skjærer i den eller skal ha på glasuren!
håper du klarte å bestemme deg for hvilken du ville lage, for denne oppskriften går ikke an å blande 50/50!
og jeg håper du likte kaken du bakte og at du likte dette innlegget!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
3. rør inn vekselsvis mel med bakepulver og vaniljesukker og melk.
du har nå laget "grunnrøren" men det er nå det blir vannskelig å velge hvilken kake du skal lage! her har du de forskjellige du kan velge mellom:
kokoskake:
3 ts malt kanel
150 g kokosmasse
(vend kokos og kanel forsiktig inn i røren)
sitronkake:
saft og skall av 2 sitroner
vendes inn i røren
mor monsen:
saft og skall av to sitroner
4 ss mandelflak
4 ss korinter
4 ss perlesukker
saft og skall røres inn i røren
resten strøs på før du steker kaken
gulrotkake:
3 ts malt kanel
4 dl finrevet gulrot
125 g naturell kremost
4 dl melis
1-2 ts sitronsaft
krydder og gulrot vendes inn i røren. glasuren røres sammen og has på en kald kake!
after eightkake:
1 pk. mint sjokolade, finhakket
vendes forsiktig inn i røren
eplekake:
4 røde epler
2 ss perlesukker
1 ss malt kanel
del eplene i båter og stikk tett ned i røren
strø over sukker og kanel
mandelkake:
1 ts mandeldråper¨
1 pk makronfyll
100 gr mandler
tilsett mandeldråper, makronfyll og finhakket mandel i røren.
banankake:
2-3 svarte overmodne bananer, de moses
vendes forsiktig inn i røren
jeg prøvde banankaken i dag, så sånn ser den ut når den er stashet litt!
sjokoladekake:
4 ss kakaopulver
rør det inn i røren.
125 g smør (romtemperert)
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe!
bland alt sammen til en luftig krem! legg kremen i en sprøytepose og bruk fantasien!
denne kaken er en klassiker til både store og små! denne egner seg også til frysing med glasuren på!
krydderkake:
2 ts malt kanel
2 ts revet fersk ingefær
1 knivsodd salt
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts malt allehånde
vend alle krydderne forsiktig inn i røren!
det var alle kakevariasjonene! denne kaken skal du steke midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter!¨
avkjøl kaken helt fr du skjærer i den eller skal ha på glasuren!
håper du klarte å bestemme deg for hvilken du ville lage, for denne oppskriften går ikke an å blande 50/50!
og jeg håper du likte kaken du bakte og at du likte dette innlegget!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
i langpanne?
SvarSlettoops. det glemte jeg å skrive! ja i langpanne. ca. 20x30 cm. takk for at du sa ifra!
SvarSlettoppskriftene som stod i norsk ukeblad?
SvarSlettJa de som sto i allers tror jeg. Det var bare så genial og bra oppskrift at jeg bare måtte legge det ut.
SvarSlett