ingredienser:
3 egehviter
1 dl farin
100 g sjokolade
sjokoladeiskrem:
3 eggeplommer
1 dl farin
3 dl kremfløte
100 g mørk/lys kokesjokolade
pynt:
jordbærsyltetøy uten "klumper"
evt. friske jordbær
1. pisk eggehviter og farin til en stiv marengs. riv sjokoladen og vend den inn i marengsen!
2. smør to brødformer og legg bakepapir i begge formene. da blir det enklere å få ut kaken. fordel røren i formene og stek de på 170 grader nederst i ovnen i ca. 20 min.
3. pisk eggeplommer og farin til stiv eggedosis. bland inn stivpisket kremfløte og revet sjokolade.
4. legg en av bunnene tilbake i formen. hell på halve "ismassen" legg den andre bunnen over der igjen og deretter hell på resten av "ismassen". dekk formen med folie og sett den i fryseren i minst 5 timer.
pynting:
"stringle" over rikelig med jordbærsyltetøy og eventuelt pynt med noen friske jordbær!
håper det smaker!!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar