I dag har jeg drevet med litt eksperimentering på kjøkkenet! jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle lage! ikke kunne jeg lage hveteboller, for det hadde jeg allerede skrevet om på bloggen, og ikke kunne jeg lage kanelsnurrer heller! så da ble det Olavs påskeknuter! her har du oppskriften:
ingredienser:
1 kg hvetemel
120 g sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 pose rød tørrgjær
5 dl lettmelk/helmelk
1 egg
150 gr mykt smør/margarin i terninger
fyllet:
smør/margarin (mykt)
skallet av 1 appelsin
finhakket mandel
sukker
kanel
1. bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen din godt sammen.
2. varm opp melken til 37 grader, og rør inn gjær og egg.
3. skru på maskinen din på lav hastighet, mens du heller i væsken. rør til det er godt blandet sammen til en tung og kompakt deig.
4. elt inn smøret i terninger. elt i ca. 15 minutter sånn at du får blandet inn smøret godt! sett deretter deigen til heving i 40-60 minutter. desto lengre den får heve, desto bedre blir knutene!
5. kna deigen godt, for å få ut luften i deigen. kjevle deretter ut deigen til et rektangel som er 1 cm tykk.
6. rør appelsin skallet inn i smøret og smør det utover halve leiven. strø deretter på hakkede mandler, sukker og kanel. brett deretter den andre halve som kun er smurt med smør over den med fyll. kjevle deretter et par ganger over sånn at fyllet får feste seg godt inn i deigen!
7. kutt i 2 cm brede strimler, tvinn de og lag knuter av de. bruk fantasien din! legg de på et bakepapir kledt stekeplate og hev de i en halv time til!
stek knutene på 180 grader (varmluft) i ca 15 minutter! men husk å pensle de med egg før du setter de inn i ovnen! da blir de finest!
håper det smakte med påskeknuter nå rett før påske. men ikke spis opp alle før påske da! det er jo tross alt påskeknuter!!!
vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!
Hei.
SvarSlettJeg har begynt følge deg. Det ser ut som du har masse god mat.
Som litt travel mamma er det godt med oppskrifter som virker enkle.
Vurdert skrive kokebok?
Mvh
"Gojenta"
hei gojenta! tusen hjertelig takk for at du liker bloggen min! jeg håper i hvertfall at maten faller i smak. jeg prøver å legge ut så enkle mat tips som mulig. noen ganger noe litt mer avansert for de som vil prøve seg på det også, men de fleste har nok bruk for oppskrifter på mat man kan lage på en halv time sånn ca.
SvarSlettjeg er faktisk i gang med å skrive kokebok, men jeg sliter litt med å få tak i oppskrifter som fenger og alt det arbeidet med å skrive ned alle oppskriftene på word! og for ikke å snakke om arbeidet med å ta å lage alle rettene og deretter klare å ta fine bilder av rettene! men jeg prøver å finne meg en "partner" som jeg kan samarbeide med! men det er heller ikke så lett!
hvordan knyter du dem? er de flettet? :-)mistenker det er flere tynne ruller med fyll og så fletter du dem? eller? får bare sånne vanlige skiver jeg!
SvarSlettman kjevler først ut en leiv sånn som man gjør nå man lager kanelsnurrer. deretter smører du halve leiven med fyll, bretter den uten fyll over, tar et par drag over med kjevla, skjærer 1 cm brede strimler av leiven, tvinner en og en og til slutt lager en knute av den strimmelen eller ruller de sammen.
SvarSlettDe så gode ut. Ser ut for at jeg må prøve å lage dem en dag i nærmeste fremtid. :-)
SvarSletttakk!! :-)
SvarSlettNydelig, men vekt..... Etterpå må jeg trene mye og bestille lavkarbomat hihihi
SvarSlettHei Olav! Det høres veldig delikat ut :)
SvarSlettTakk for oppskriften som jeg fant på aftenposten.no
Hilsen, PiPa
Heisann!
SvarSlettDisse så skikkelig nommenom ut ;D
Skal helst ikke spise så mye av sånt, men en kan vel ikke skade så altfor mye..?!
Spm'et er vel om jeg greier å holde meg kun til en.
Synes oppskriften var litt stor? Vurderer å halvere.. Hva tror du om det?
Steketemp og tid for oss uten varmluft? Noen forslag?
hei! oppskriften ser veldig stor ut, men det blir ikke så mange knuter. mellom 20-30 knuter får du. når jeg først baker disse så lager jeg bestandig dobbelt opp, og lager knuter av halve og boller av den andre halvdelen. men det går for all del an å halvere. det er i hvertfall lurt hvis man skal spise de med en gang og kanskje ikke har plass til mere i fryseren :-P stek på 200 grader (vanlig over og undervarme)
SvarSlettde er veldig gode! laget to porsjoner med knuter i dag! har nemmelig fått to bestillinger. en som skal leveres i morgen og en på tirsdag
tusen hjertelig takk til dere som har tatt dere tid til å kommentere! det setter jeg STOR pris på!!!
Hei Olav,
SvarSlettDisse ser og høres veldig gode ut. Skal prøve i morgen tror jeg...enda noe dager til påske!!! Mvh Brita
Hei Olav
SvarSlettUtrolig gode ble de og lakre
Hilsen Tuva
Hej. Jeg har bagt påskeknuter idag. De smager himmelsk godt. Tak for opskrift. Jeg prøver som regel å lave det som jeg finner i VG på nettet. Mange gode opskrifter der og håber du kommer med fler. Hilsen Hildegunn DK
SvarSlettHej Har bagt påskeknuter idag og de smager himmelsk godt. Kom gerne med flere opskrifter. Hilsen Hildegunn dk
SvarSlettTusen takk for fin oppskrift. Stå på!
SvarSlettDe så utrolig gode ut! Er inne i en bakefase nå, har laget 30 sjokoladekjeks, 50 boller og to kaker i dag, så disse skal jeg bake i morgen! :)
SvarSlettwow! flink du er :-D de ser perfekte og kjempegode ut :-) nam nam
SvarSlettTestet ut oppskriften og de ble virkelig gode =)
SvarSlettKjekt med menn som liker å lage mat!
takk for de positive tilbakemeldingene! setter stor pris på det!
SvarSlettLagde de til pasienter og kolleger på sykehus. Gjett om de falt i smak!
SvarSlettKnallgode!!! Tusen takk!
SvarSlettFantastisk gode!!!Beste ever!!! Må bake nye i morgen, de ble spist opp i rekordfart og alle lurte på om det ikke var mer...... Takk til deg Olav!
SvarSletttusen takk for alle kommentarene jeg har fått av dere! det setter jeg stor pris på! det viser at noen faktisk leser bloggen min og at jeg faktisk blir sett!! tusen hjertelig takk!
SvarSletttestet ut disse med eplebiter istedenfor appelsin, og nam nam!! Skal til med å lage de for 2. gang i dag!
SvarSlettVeldig gode å kjempe lett deig å jobbe med:)tusen takk for oppskriften:)
SvarSlett