mandag 18. februar 2013

Vanilje(saus)kake!

Dette tror jeg må være den mest geniale kaffekaken jeg noen ganger har bakt! tok faktisk tiden på hvor lang tid det tok å lage røra! Det tok ikke mer en 5 minutter. Eneste som senker prosessen er at kaken skal steke i 40 min. Men mangler du noe til kaffen og du elsker vanilje! Da er dette kaken for deg! Eneste du trenger å gjøre er å smelte smør og så blande alle ingrediensene til en kompakt/seig røre! Selve røren ser helt disgusting  ut men når den har fått en hard omgang i ovnen er det kjempegod og for en duft det kommer ut av ovnen!

Ingredienser:
5 dl romtemperert vaniljesaus (ferdigkjøpt)
125 g smeltet smør
250 g farin
400 g hvetemel
3 ts bakepulver (med litt topp)
2 ts "ekte vaniljesukker"/freia vaniljesukker

1. smelt smøret.
2. Bland alt av ingredienser sammen til en homogen masse (uten klumper)
3. Hell røren i en smurt 28 cm springform. Strø over kanel og sukker.
4.Stek kaken på 170 grader celsius i 40 min. Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig eller ikke!

Denne kaken kan sikkert toppes med eplebåter før steking så har du en megaenkel eplekake! server kaken med vaniljesaus, is, krem eller spis den som den er med en kopp god kaffe ved siden av!

Håper det smakte
Vennlig hilsen Olav!

5 kommentarer:

 1. Her er jo mogelegheitene uendelege. Første to tinga eg tenkte på, utan å lesa at du hadde kanel og sukker på toppen, var å blanda kanel eller sjokoladebitar i røra. Tenker det kunne fungert med frosne bær òg ;)Super oppskrift detta her, går nok rett inn i oppskriftboka :)

  SvarSlett
 2. Så morsomt. Denne har jeg hatt i heftet mitt i sikkert 15 år, men glemt helt ut. Den har reddet mange kaffebesøk og ungene elsket den! Takk for påminnelsen.
  Mvh Mariann Ringen

  SvarSlett
 3. Takk for deilig oppskrift. Puttet deigen i muffinsformer og vips....raskt klare til kaffen.

  SvarSlett
 4. Så lettvint og god kake!!! Jeg lagde den i kveld, vel og merke glutenfri. Neste gang blir den også melkefri... Håper at det er greit at jeg bruker den på allergibloggen min (www.utenalt.com) og linker til deg.

  SvarSlett
 5. Fantastisk enkel og god - takk for oppskrifta!! For ein gang skyld så sitt familien igjen med eit inntrykk av at eg kan bake kake (og det har vert mange gebursdagar med motsatt inntrykk). Skal halde oppskrifta hemmelig så dei fortsetter å lever i trua om at eg er blitt ei dugandes husmor :=)))

  SvarSlett